buitenkijken paddock paradise voorbeeld

Buitenkijken bij Abel Hoefonderhoud

In Hoefgezondheid, Natuurlijk paarden houden, Natuurlijk weidebeheer by Linda Lebesque1 Comment

door Martine

Zeven jaar geleden raakte mijn Haflinger hoefbevangen. Door toedoen van goed bedoelde acties van reguliere smeden is het bot door de zool gekomen, wat een rampscenario! Van heel het land doorreizen ben ik terecht gekomen bij Jaime Jackson zijn principe. Sinds ik alle vier pilaren van deze methode heb toegepast op mijn paarden, herstelde niet alleen mijn haflinger maar alle andere paarden gingen zienderogen op vooruit. Ik was zo enthousiast dat ik meer wilde weten en ben de opleiding tot hoofcare practioner van de AANHCP gaan doen en ik werk nu al 5 jaar als hoefverzorger.

Eén van de onderdelen is de paarden die leven in een paddock paradise, een natuurlijke leefomgeving met een zo natuurlijk mogelijk dieet. Hieronder zie je een impressie van mijn paddock paradise.

buitenkijken paddock paradise voorbeeld

Mijn paarden lopen in een gebied van 1,4 hectare met een track van verschillende ondergronden.

paddock-paradise-4

Ze eten nooit gras en hebben onbeperkt ruwvoer: onbespoten en onbemest natuurhooi met veel verschillende grassen en bloemen en kruiden.

buitenkijken paddock paradise voorbeeld

buitenkijken paddock paradise voorbeeld

En hier nog een korte impressie van mijn paddock paradise in de winter.

paddock-paradise-voorbeelden paddock-paradise-7 buitenkijken-paddock-paradise-2

Niets missen van Natuurlijk Paarden? Tof! Volg ons op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

  1. i love die kleine ponys ik wil er een zijn jullie een manege

Leave a Comment