Flow

In Persoonlijk by Linda LebesqueLeave a Comment

Flow refereert aan een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden. Waarbij je elk besef van zelfbewustzijn en tijd verliest.

Flow met je paard gaat veel verder dan ‘geweldig goed lopen’ of een super training. Ook heel erg belangrijk, maar niet hetzelfde. Met flow bedoel ik een veel diepere connectie met je paard dan je misschien ooit gevoeld hebt.

Grenzen tussen mens en paard vervagen, je bent alleen nog maar samen in het hier en nu. Jullie zijn een kudde, een systeem. Je loopt zonder moeite in dezelfde passen, verruimt en versnelt met je gedachten, stopt op een simpele aanspanning van je buik.

Je paard ziet jou op een andere manier. Volgt je zonder angst en reserves, gaat samen met jou het avontuur aan. Jij bent ineens niet meer bang voor wat er misschien zou kunnen gebeuren, simpelweg omdat je hier niet aan denkt. Omdat je niet denkt. Alleen maar voelt en geniet.

Zoveel dingen kunnen deze flow in de weg staan. Jouw persoonlijke problemen, angsten en verwachtingen. Niet in het hier en nu kunnen zijn. Een paard dat om welke reden dan ook niet lekker in zijn vel zit en hierin niet gehoord wordt.

Want paarden willen die flow, hebben die flow, ademen die flow.

Sinds een paar weken mag ik deze flow met mijn paarden ervaren. Kan ik deze flow überhaupt ervaren. Ik heb hierin hulp gehad van mensen die ik daarvoor heel erg dankbaar ben. En kan iedereen die dit ook wil aanraden om jezelf hierin te ontwikkelen. Wees niet te streng, goed werk kost tijd.

De laatste weken ben ik vooral gewoon gaan doen, of eerder gezegd aanklooien. Luisteren naar wat mijn paard echt wil en verwachtingen van mijzelf en anderen loslaten. Als kudde het bos in, onbevooroordeeld genieten van de natuur en het moment. Joggend naast mijn paard, kruiden zoeken in het bos, los spelen in de bak, los trainen en zelfs los rechtrichten.

Mijn paarden volgen me overal. Hun blik is veranderd. Open, geïnteresseerd, zacht. Ze willen met me op pad, leuke dingen doen en gewoon lekker samenzijn.

Als je ervoor open staat, is dit het mooiste cadeau wat een paard je kan geven.

Liefs, Linda

Leave a Comment