ziekte van lyme bij paarden

Lucky heeft Lyme – update na twee weken behandeling

In Natuurlijke gezondheid paard, Persoonlijk by Linda Lebesque8 Comments

Mijn paard Lucky heeft de ziekte van Lyme. Twee weken geleden ben ik begonnen met een natuurgeneeskundige behandeling van deze infectie. Hoe is het hem vergaan?

De belangrijkste symptomen van Lucky waren opgelopen kogels en bultjes en korstjes op zijn huid. Zijn kogels waren heel erg opgezet en vol met vocht. Hij liep hierdoor kreupel en had moeite met opstaan. Van die opgezette kogels was hij na een paard dagen af, nu heeft hij alleen nog wat kleine, zachte bulten. Nog niet helemaal goed, maar hij heeft er in ieder geval niet zo’n last meer van. Laatst met dat onweer rende en bokte hij zelfs door de wei :)

ziekte van lyme bij paarden

Verder heeft hij die plekjes nog wel, maar al veel minder korstjes dan eerst. In plaats van bijna allemaal vanaf zijn schouder naar voren, zitten ze nu wat meer verspreid over zijn lichaam.

Achteraf merk ik toch wel dat hij zich echt niet lekker voelde. Dit zie ik vooral aan hoeveel fitter hij nu weer is. Hij is echt nog niet optimaal hoor, maar hij is vrolijk, voelt zich prima en rent af en toe zelfs rond. Je ziet het al aan de bovenste foto, hij kijkt echt veel beter uit zijn ogen. Ook is hij mooi door zijn vacht heen gekomen (dat bleef een beetje achter) en heeft hij zelfs weer appeltjes.

Hier vind je foto’s van twee weken terug, toen waren we nog niet begonnen met de behandeling. Ik vind toch echt dat hij er veel beter uit ziet, wat denken jullie?

ziekte van lyme bij paarden

Wel heeft hij door al het stilstaan en ziek zijn veel spiermassa verloren. Ik wil graag weer met hem aan de slag, vooral omdat ik hem toch wel recht moet trainen om hem goed te houden. Ik ga het rechtrichten aan de hand (in stap) deze week maar eens oppakken. Wie weet kunnen we na een paar keer ook een stukje rustig draven. Zo lang hij nog bulten op zijn kogels heeft wil ik hem sowieso niet belasten met mijn gewicht. Dat vind ik natuurlijk wel een beetje jammer, het is zo’n heerlijk buitenrijpaard! Maar veel belangrijker dat hij weer beter wordt.

Dus, al met al gaat het veel beter, maar we zijn er nog niet. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor we weer een beetje ‘up and running’ zijn, maar ik vermoed dat ik we er niet zo lang uit liggen als ik van tevoren dacht.

Meer lezen over de ziekte van Lyme bij paarden? Bekijk dan alle artikelen van de Lyme Awareness maand. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van Lucky’s voortgang, en er volgen nog veel meer interessante en bijzondere artikelen!

Comments

  1. Mag ik vragen wat hij voor medicatie krijgt? Ik ben bij Eric Laarakker pas geweest en hij gaf ook aan dat mijn paard Lyme heeft. Ben al ruim 2 jaar aan het zoeken wat er met haar aan de hand was.

    1. Author

      Hoi Petra, ik weet het niet meer precies. Een combinatie van energetische druppels en kruidencombinaties. Hij heeft drie keer verschillende combinaties van middelen gehad, de laatste keer vooral reinigend. Je zou even contact op kunnen nemen met Ilonka van Sensitive Animals, zij heeft hem behandeld.

      1. Hoi Linda, dank je wel voor je berichtje. Niki krijgt ook druppels en kruiden dus hopelijk knapt ze ook op. Ik zal het even de tijd moeten geven en geduld hebben :)

Leave a Comment