Meest gelezen in augustus

In Natuurlijk paarden houden, Natuurlijke gezondheid paard, Natuurlijke paardenvoeding by Linda LebesqueLeave a Comment

Welke artikelen werden het best gelezen in augustus? Hieronder zet ik ze voor jullie op een rijtje. Heb je ideeën voor een artikel of zou je graag meer informatie willen over een bepaald onderwerp? Laat het me dan vooral weten!

1. Suiker en zetmeel in paardenvoer

De meeste mensen geven hun paarden krachtvoer voor extra energie en zodat ze alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. In veel krachtvoer zitten granen, denk maar aan tarwe, haver of gerst. Granen bevatten veel koolhydraten, waaronder suikers en zetmeel. Niet alle paarden kunnen goed overweg met veel suikers en zetmeel in het voer. In veel van het voer dat wij voeren zit een hoge concentratie van suikers en zetmeel.

Lees het hele artikel over suiker en zetmeel in paardenvoer.

2. Budget tip: tijdelijke oplossing voor ‘verharding’ van modderpaden

Heb jij net als ik ook zo’n last van modderige stukken in je paddock? Krijg jij je kruiwagen ook haast niet meer door de blub gesleept? Dan heb ik een goede budget tip voor een tijdelijke oplossing! Omdat wij hier helaas niet meer kunnen bestraten dan we al gedaan hebben, moesten we op zoek naar een andere niet te dure oplossing. En dat werd kunstgras.

Lees het hele artikel over kunstgras als tijdelijke verharding.

3. Een bezoekje aan de paardentandarts – en wat ik daarvan leerde

In dit artikel lees je hoe het bezoek van de paardentandarts verliep, hoe dramatisch slecht het gebit van Smurf eraan toe was, hoe een paardentandarts eigenlijk te werk zou moeten gaan en hoe vooral niet.

Lees het hele verhaal over de paardentandarts.

4. DIY tip review: horzeleitjes verwijderen met azijn

De tip om horzeleitjes te verwijderen met lauw water en azijn zag ik al eerder voorbij komen. Omdat ik dit echt een rotklusje vind en hoopte dat dit super goed zou werken, heb ik deze methode uitgeprobeerd. Lekker goedkoop en makkelijk te maken, maar of het ook werkt?

Lees meer over horzeleitjes verwijderen met azijn.

5. Modderweides

Per 1 juli is in de wet bepaald dat paarden niet meer op te natte weilanden mogen staan. Inspecteurs van de Dierenbescherming hebben vaak te maken met paarden die in hele slechte, natte weides staan zonder plek om te schuilen of om de voetjes droog te houden. De Dierenbescherming kon hier heel moeilijk tegen optreden. Vanaf juli kunnen de inspecteurs dus wel ingrijpen, omdat nu is bepaald dat een weiland geschikt en dus niet drassig mag zijn.

Lees hier het hele artikel over de nieuwe regels van de Dierenbescherming.

Leave a Comment