Meest gelezen in juni

In Natuurlijk paarden houden, Natuurlijke gezondheid paard, Natuurlijke paardenvoeding by Linda LebesqueLeave a Comment

In juni zijn de bezoekersaantallen flink omhoog geschoten. Super leuk natuurlijk! Welke artikelen zijn populair? Vanaf nu zet ik elke maand de meest gelezen artikelen voor je op een rij.

1. De meest bekende giftige planten voor paarden

Als je paarden hebt is het heel erg belangrijk dat je weet welke planten, bomen en struiken giftig zijn voor paarden. Bijvoorbeeld als je graag zo nu en dan wat takken voert aan je paarden, maar ook tijdens een buitenrit moet je goed opletten waar je paard wel en niet aan knabbelt. Als je paard eenmaal een vergiftiging heeft opgelopen komt de behandeling vaak al te laat. In dit artikel vind je een lijst van de bekendste giftige planten voor paarden. Let op, deze lijst is niet volledig.

jacobskruiskruid

2. Het verschil tussen hooi, voordroog en kuil

Goed ruwvoer is de belangrijkste voedingsbron voor paarden. Het bevat veel vezels, iets wat paarden echt nodig hebben voor een goede spijsvertering. Maak ook in ruwvoer is er behoorlijk veel verschil. Niet alleen in kwaliteit, maar ook in soorten. Want wat is nou precies het verschil tussen hooi, voordroog en kuil? Lees meer over deze verschillende soorten ruwvoer.

hooi, kuil of voordroog?

3. Mijn eigen paddock paradise

Ik schreef al eens eerder over het paddock paradise, waarbij je een looppad om je weides heen maakt zodat de paarden onbeperkt rond kunnen lopen. Het looppad loopt langs diverse plekken waar paarden kunnen schuilen, liggen, eten en drinken. Naar mijn idee is dit natuurlijk paarden houden op zijn best en ik heb het daarom thuis zelf zo ingericht voor mijn paarden. In dit artikel over mijn eigen paddock paradise lees je hoe.

paarden wei zon in paddock paradise

4. Strandrit bij Frieda

Grappig, mijn verslagje van mijn strandit op de paarden bij Frieda wordt ook veel gelezen. Frieda houdt haar paarden ook op een natuurlijke manier en dat sprak me meteen aan. De strandrit was heerlijk: pittig, hoog tempo afgewisseld met wat rustmomenten en super fijne paarden. Lees het hele verslag.

paddock

5. Help, mijn paard is hoefbevangen!

Van hoefbevangenheid heb je vast wel eens van gehoord. Het is een ontsteking van de wandlederhuid, een gebied tussen de hoefwand en het hoefbeen. De ontsteking ontstaat van binnenuit door gifstoffen. De zwelling die ontstaat bij de ontsteking is erg pijnlijk voor je pony of paard. De hoornwand biedt geen ruimte voor de zwelling, waardoor de aanhechting tussen de hoefwand en het hoefbeen loslaat. Lees meer over hoefbevangenheid.

paardenbenen

Leave a Comment