ehbo kit voor paarden

Mijn EHBO kit voor paarden

In Do It Yourself, Natuurlijk paarden houden, Natuurlijke gezondheid paard, Persoonlijk, Reviews paardenspullen by Cynthia Muller6 Comments

Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar wat iemand anders in zijn of haar EHBO koffer heeft. Zijn er nog middeltjes, kruiden of poedertjes die ik niet heb maar die ik wel kan gebruiken? En jij, ben jij net zo nieuwsgierig? Ik hoop het wel, want ik ga je nu vertellen wat ik allemaal in de koffer heb zitten.

De must in iedere koffer: wondspray!

Heeft een van mijn paarden een bijtplekje, schram of een iets diepere wond die nog niet gehecht hoeft te worden? Dan grijp ik meteen naar de wondspray. Door de tea tree die erin zit geeft het voor mij een mooie, ontsmettende werking. Ik ben zo fan van deze spray dat ik hem in huis ook voor mezelf gebruik. Bij het gebruik van essentiële olie wil ik je wel een tip geven. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je een zuivere, therapeutische olie hebt die uitwendig al dan niet met een drager gebruikt mag worden. Dit is de reden dat ik kies voor de kant-en-klare spray van de Silverlinde.

Just in case – Betadine

In uitzonderlijke gevallen gebruik ik Betadine. Eigenlijk gebruik ik hem alleen als back-up bij wonden die net iets te diep zijn voor alleen wondspray.

Blauwe plek? – Traumeel

Heeft mijn paard een trauma of een blessure opgelopen? Dan pak ik meteen mijn tube traumeel erbij! Omdat ik zelf nog wel eens onhandig ben heb ik stiekem ook een tube in mijn handtas zitten.

Koliek – Colosan

Eén van mijn paarden is koliekgevoelig. Soms kan ze ineens, al is het maar van een ander pak hooi, koliek krijgen. Gelukkig gebeurt dit niet vaak. Als het toch zo ver is gebruik ik vaak Colosan.

Stressvolle situaties - Bach Rescue druppels

Soms heb je wel eens dat jouw paard ineens enorm geschrokken is van een bepaalde situatie. Of dat er een ongeluk gebeurd is waardoor de schrik er goed in zat. En deze blijft naderhand flink hangen. Dan pak ik mijn Rescue druppels erbij. Hiermee zie ik mijn paarden snel rustig worden.

Benieuwd of er voor jouw EHBO kit nog waardevolle aanvullingen zijn? Je mag me altijd een berichtje sturen, dan denk ik met je mee.

Image

Cynthia Muller

Natuurgeneeskundig diertherapeut
Blogs | Dier en Advies | Stel je vraag

Comments

Leave a Comment