Marianne Gloudemans

Op een zo natuurlijk mogelijke manier paardenhouden is voor de meeste mensen niet het eerste waar ze aan denken wanneer ze hun eerste paard aanschaffen. Zo ook voor mij: bij onze vroegere buurman, traditioneel boer en hobby fjordenfokker, werd ik gegrepen door het paardenvirus.

Bekijk Marianne's artikelen >

Een paard hoorde overdag op een vette weide en ’s avonds in een 3 x 3 meter box, met een flinke bak brokken. De hoefsmid moest zo weinig mogelijk komen ‘want die man kost klauwen vol geld’ en het paard moest op ijzers zodra je een meter de harde weg op dreigde te gaan. Als de agenda het aangaf, kocht je een ontwormspuit (meestal die goedkoopste) en over de kwaliteit van het ruwvoer dacht je niet echt na.

Kortom: als je het hebt over natuurlijk paardenhouden, deed ook ik in het begin zo’n beetje alles ‘fout’. Wat een geluk dat er websites als NatuurlijkPaarden.nl bestaan, vol met tips van (ervarings)deskundigen hoe je het met je paarden beter kunt aanpakken! En een nóg groter geluk: vanaf nu mag ik de redactie over dit prachtige platform voeren. In het beheren van NatuurlijkPaarden.nl komen zowel mijn professionele, sociaal psychologische interesse in het op een goede manier overbrengen van een verhaal, als mijn persoonlijke passie voor dieren samen. Gooi daar nog mijn derde grote interesse, duurzame ontwikkeling, tegenaan en je hebt een aardig beeld van wat mij bezighoudt.

Onze paarden

Onze eigen kudde bestaat uit 4 paarden met aan het hoofd onze 25-jarige haflinger Remi, daaronder zijn goede vriend Bjarno de fjord en het verliefde koppel Conner de Rocky Mountain horse en zijn grote liefde Thokkadís, de ijslander. Allevier dankbare onderwerpen voor blogs, maar ook voor mooie plaatjes: regelmatig ben ik met mijn camera in hun buurt te vinden.

onze 4 paarden in de wei

Ik hoop vele lezers met mijn blogs en foto’s te informeren en te inspireren. En natuurlijk doe ik dat niet alleen: ook de bekende gastbloggers blijven doorgaan met het delen van hun deskundigheid.