Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn pagina. Ik zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Amber Pruissen en ik ben al heel wat jaartjes tussen de paarden te vinden. Wat op mijn achtste begon als hobby, met lessen op een manege is uitgegroeid tot een echte passie voor paarden. Ik ben dan ook in het bezit van een super lieve en vrolijke IJslander ruin Engel en al weer een hele tijd de trotse verzorgster van Joske en Lotje, twee eigenwijze Shetlanders.

Amber-Engel-Jos-LotMijn minikudde woont in een heerlijke wei, waar ze 24/7 buiten lopen met beschikking over een inloopstal. De wei is een natuurlijk gevormde wei met twee grote vijvers en leuke paadjes waar de pony’s maar al te graag op avontuur gaan.

Mijn interesse ligt al van jongs af aan bij een zo natuurlijk mogelijke omgang met paarden. Zowel op het gebied van huisvesting, rijden, grondwerk en verzorging. Mede door het toepassen van deze visie op mijn eigen pony’s leer ik dagelijks nieuwe dingen bij en ik ga regelmatig op onderzoek uit om nog beter voor mijn paardjes te kunnen zorgen. Hierover ga ik dan ook artikelen schrijven voor natuurlijkpaarden.nl om zo hopelijk nog meer mensen enthousiast te maken over de natuurlijke omgang met paarden.

Wat meer over mij

  • Afgestudeerd als grafisch vormgever en in het bezit van de propedeuse Communicatie en Multimedia design
  • Ontwerpt mediaproducten zoals logo’s en huisstijlen
  • Gek op allerlei koudbloedrassen
  • Veel bezig met grondwerk, lichaamstaal en communicatie
  • Houdt van lezen, kleuren en fotograferen
  • Droomt van een Paddock Paradise in de achtertuin waarbij ik de paarden wortels kan voeren uit het keukenraam

Wat meer over mijn paardjes

Engel is een vrolijke en nieuwsgierige IJslander ruin van 16 jaar jong. Hij is altijd in voor een ritje en draait zijn hoef ook niet om voor een portie dressuur werk. Tegenwoordig neemt hij zelfs ook hindernissen zonder te twijfelen. Samen doen we veel grondwerk en kleine kunstjes vinden we ook leuk. Maar het leukste vindt hij lekker kriebelen onder zijn manen, dat is pas genieten.

Lotje is een slimme Shetlanderdame die liever lui is dan moe. Haar hobby is vrijheidsdressuur en dan vooral op het blok staan vind ze geweldig. Het is natuurlijk ook super leuk om in plaats van 80 centimeter groot, 90 centimeter groot te zijn en dan je voorbeen trots in de lucht te gooien of je vrouwtje een dikke kus te geven.

Joske is een pittige Shetlanderruin met ontzettend veel energie. Springen aan de longe is zijn absolute favoriet, maar ook vrijheidsdressuur vind hij super. Zo kan hij een goede jambette en laat hij graag zijn mooie tandjes zien tijdens het flemen. Eigenwijs is zijn tweede naam maar door veel grondwerk te doen heeft zelfs Joske leren luisteren.

> Bekijk de artikelen van Amber