paarden houden schotlandIk ben Estelle van Hengel, woonachtig in Schotland en gek op de natuur en dieren. Al van jongs af aan ben ik in mijn vrije tijd bij paarden in de buurt te vinden. Ik ben ooit begonnen met het volgen van lessen op een manege en tegenwoordig breng ik zoveel mogelijk tijd door met mijn 6-jarige IJslanderruin Omi, die in een kudde in de heuvels vlakbij Edinburgh leeft.

In al die jaren heb ik veel gezien en geleerd, en ben ik geboeid geraakt door een zo natuurlijk mogelijke levensstijl voor paarden. Omdat ik steeds vaker met eigen ogen zag dat een meer natuurlijke omgang met paarden resulteerde in een blijer paard, ben ik me gaan verdiepen in hoe ik hier in de praktijk het best zelf invulling aan zou kunnen geven. Inmiddels ben ik erachter dat dit niet voor iedereen hetzelfde is, vooral ook omdat elk dier verschillend is en de omstandigheden overal anders zijn. Zo worstelt Omi in de warmere maanden erg met zijn gewicht en zou een paddock paradise voor hem een ideale leefomgeving zijn. Helaas is dit principe in Schotland nog niet zo bekend en heb ik die optie hier (nog) niet. Het kan dus altijd beter en er is nog veel te leren…

Naast een liefde voor paarden, heb ik ook een passie voor schrijven. Ik heb in Utrecht Taal- en Cultuurstudies gestudeerd en ik heb zowel voor mijn werk als hobbymatig altijd veel geschreven. Het is voor mij de eerste keer dat ik beide passies combineer en ik deel mijn ervaringen dan ook graag op deze manier met anderen. Ik hoop dat je mijn blogs met plezier leest; vragen of opmerkingen zijn altijd welkom!