Ik ben Evelien Olyslagers, paardengedragsdeskundige, en toen ik Jafar in 2002 kocht wist ik dat ik had leren ‘paardrijden’, maar eigenlijk weinig wist over gedrag, omgang en communicatie met een paard.

evelien olyslagers happinationJafar en ik hadden veel miscommunicatie en destijds deed ik een opleiding om me meer te verdiepen in de algemene kennis van en over paarden. Ik raakte gefascineerd door paardengedrag en paardrijden kwam voor mij op nummer twee. Jarenlang heb ik me verdiept in het gedrag, de omgang en communicatie met paarden. Ik heb diverse cursussen, workshops en opleidingen gedaan en je kunt mij een gedragsdeskundige noemen voor mens en paard. Maar wat is deskundig in een tijd waarin wij mensen constant nieuwe ervaringen delen en we ons blijven ontwikkelen en leren!

Jafar leerde mij naar mezelf kijken! Tja cliché… ik weet het! Met paarden werken vraagt niet alleen om kennis en bewustwording van paardengedrag maar ook bewustwording van en over jezelf.

happinationNatuurlijk paardengedrag… Fascinerend vind ik het nog steeds! Je kunt mij beter uren tussen een kudde paarden zetten, dan een rondje in de bak laten rijden. In 2010 ben ik mijn hart gaan volgen en heb ik Happination opgericht! Een bedrijf waarin ik mijn kennis deel over gedrag, omgang en communicatie met en over paarden.

Mijn missie is om nooit meer een probleem te hoeven oplossen… En die missie lijkt misschien onwerkelijk. Ik wil zoveel mogelijk kennis delen om problemen te voorkomen. Door onder andere jonge-paarden-trainingen aan de hand, kinder-cursussen over paardentaal, inzicht workshops over trailerladen…

Met één doel:

Een nóg betere wederzijdse samenwerking tussen mens en paard!

Heeft jouw paard bepaald gedrag en wil je weten waarom hij dit gedrag laat zien? Wat de oorzaak werkelijk is? Dan kom ik bij je langs en zullen we samen kijken welke verandering jij voor jullie samen kunt maken!

logoEvelien Olyslagers
Happination, Human & Horse

www.happination.nl
Facebook Happination

> bekijk alle artikelen van Evelien