[vc_row][vc_column]

Ik ben Moniek Jansen en Bewust Rechtrichten is opgericht vanuit mijn liefde en fascinatie voor het paard. Zit je in de knoop met je paard, fysiek of mentaal? Bewust Rechtrichten staat voor jullie klaar!

moniek-jansen-bewust-rechtrichten-3Het doel van Bewust Rechtrichten is om mensen bewust te maken van de natuurlijke scheefheden van hun paard, hen te leren hoe zij hun paard soepel en sterk kunnen maken en hun paard kunnen rechtrichten vanaf de grond en onder het zadel. Hierbij wordt veel aandacht geschonken aan de houding en zit, energie en uitstraling en een goede relatie tussen jou en je paard.

Tijdens mijn trainingen bleef ik maar zoeken naar antwoorden, het waarom, hoe en wanneer. Waarom voel je bijvoorbeeld één zitbeenknobbel meer dan de andere, waarom trekt een paard harder aan één teugel? Wanneer en hoe rijd je een correcte travers en wat gebeurt er dan in het paardenlijf?

Ook zag en zie ik helaas nog teveel paarden die fysiek en mentaal niet in balans zijn waardoor er symptomen ontstaan als onregelmatigheid, nerveus of onhandelbaar gedrag, niet voorwaarts neerwaarts willen lopen etc. Ik wilde weten hoe je deze symptomen kunt oplossen én liever nog voorkomen. Dit heeft mij doen besluiten om mij te verdiepen en te specialiseren in het rechtrichten en het fysiek en mentaal in balans brengen van paarden in de breedste zin van het woord. Daarnaast ben ik Centered Riding instructeur.

Naast het rechtrichten en trainen van een paard vind ik het ook heel belangrijk om naar het geheel te kijken. Wat voor type paard heb je, wat is zijn karakter en welke bewegingsmogelijkheden heeft hij? Past je zadel wel goed?  Welk hoofdstel of bit is geschikt voor je paard? Of bevalt bitloos beter? Hoe staat het met voeding, gezondheid en huisvesting? Deze zaken zijn essentieel om mee te nemen.

[/vc_column][/vc_row][vc_row no_margin=”true” padding_top=”0px” padding_bottom=”0px” border=”none”][vc_column width=”1/2″]

Hartelijke groet,

Moniek Jansen
Bewust Rechtrichten

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

> Bekijk hier de artikelen van Moniek

[/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment