Paarden in verbinding met de andere wereld

Paarden in verbinding met de andere wereld

In Paardengedrag en communicatie by Cynthia Muller1 Comment

Onlangs las ik een mooi stuk over dieren die je bewust maken van sterke energetische plaatsen of bezoekers van andere werelden. Bijvoorbeeld overleden personen of krachtplekken in huis of in de natuur. Omdat ik deze blog erg mooi vond heb ik besloten deze te personaliseren en met jullie te delen.

Het oorspronkelijke artikel is "Je huisdier al 'geestendetector'" van Frederike. Je leest het hier: https://www.frederike.eu/nl/je-huisdier-als-geestendetector

Paarden voelen energie

Dieren hebben sterke zintuigen. Postduiven vinden altijd de weg terug. Honden en katten voelen wanneer mensen om hen heen bang zijn. Paarden voelen elektrische veranderingen door hun hoeven heen en kunnen daarom de bliksem vermijden wanneer ze in de wei staan.

Alle (huis)dieren nemen veranderingen in energie sneller waar dan wij. Zij voelen subtiele veranderingen in hun omgeving onmiddellijk. Door aandacht te besteden aan veranderingen in hun gedrag en hoe ze reageren, kunnen wij ons hier ook bewust van worden.

Hoe kun je weten of jouw paard de aanwezigheid van ‘iets’ ontdekt?

1. Wanneer ze intensief naar een plek staren waar 'niets' is.

Jouw paard is niet zomaar aan het staren. Hij of zij richt haar blik welbewust op een specifieke plek. Vaak lijken ze net over je schouder te kijken.

2. Boos worden tegen wat er ogenschijnlijk niet is

Dit gedrag vertoont jouw paard niet zonder reden. Dieren hebben altijd een reden voor hun gedrag. Ze reageren ergens op. Als ze de binnenkomende energie niet prettig vinden dan kunnen ze hier boos op reageren. Het is interessant om te achterhalen waar ze op reageren.

3. Vermijden om ergens heen te gaan wat ze normaal gesproken niet doen

Jouw paard kan gaan staken, gewoonweg weigeren de ruimte in te gaan waar hij of zij normaal gesproken wel in gaat. Dit kan ook een plek buiten zijn.

4. Naar de deuropeningen en hoeken staren

Alle kruispunten zijn plaatsen waar de sluiers tussen het fysieke en het spirituele dunner zijn. De meeste mensen die vaak geesten zien, zien die in deuropeningen, ramen en hoeken. Deze 'tussenplaatsen' zijn natuurlijke kruisingen. Een deuropening is niet binnen en niet buiten; hij ligt ertussen.

Oké, mijn paard doet dit. Wat nu?

Kom je bij jouw paard deze gedragingen tegen of iets anders dat de aanwezigheid van iets ongebruikelijks lijkt aan te duiden? Neem dan even de tijd om zelf te voelen wat er is. Dit betekent niet dat het nu spookt of dat je bezoek krijgt van kwade geesten.

Ontspan je. Haal een paar keer diep adem. Sluit je ogen. Wat zie je? Voel je iets anders? Is er een bepaalde persoon die in je gedachten naar boven komt? Vaak keren mensen of dieren van wie we houden terug om hun aanwezigheid kenbaar te maken. Ze laten ons weten, dat ze nog steeds bij ons zijn.

Wil je graag weten of er bij jouw paard of paarden ook een andere energie aanwezig is? Of ben je nieuwsgierig naar wat de energie die je voelt zou kunnen zijn? Ik kan je hierbij helpen. Stuur me een berichtje en ik ga samen met jou op zoek naar wat het kan zijn.

Als heldervoelend, -ziend en -horend persoon voel ik in mijn omgeving ook vaak deze bezoekers. Ik weet op sommige plekken wat er gebeurd is en ik voel de mensen of dieren hier om mee heen. Vaak zijn dit plekken waar er heftige gebeurtenissen zijn geweest, maar ook is blijdschap en geluk voelbaar.

Image

Cynthia Muller

Natuurgeneeskundig diertherapeut
Blogs | Dier en Advies | Stel je vraag

Comments

  1. Hallo

    De pony van mijn dochter steigert aan de hand steeds op een bepaalde plek buiten. Hij steigert zo hoog dat ze hem bijna niet kan houden.
    Kan het zijn dat hij daar iets negatiefs voelt.

Leave a Comment