schuilstallen inspiratie schuilstal

Schuilstallen inspiratie van Pinterest

In Do It Yourself, Natuurlijk paarden houden, Natuurlijk weidebeheer by Linda Lebesque1 Comment

De vaste meelezers weten het misschien al, wij gaan verhuizen en ook de paarden verhuizen mee. Er zijn daar al vier paardenboxen die wij om gaan bouwen tot één grote inloopstal en er is genoeg natuurlijke beschutting, maar ik doe graag meer inspiratie op voor mijn eigen paardenparadijsje!

Gewoon rechttoe rechtaan, maar werkt helemaal prima natuurlijk. Door er een wandje tussen te zetten kunnen ze rustig eten.

Als je een grote schuur of loods hebt is dit natuurlijk helemaal ideaal. Open, niet opgesloten, licht en ruim.

Je ziet ook steeds meer van dit soort verplaatsbare schuilstallen. Erg slim bedacht, er is geen vergunning nodig. Op deze manier mis je wel de bescherming tegen de wind.

Dit vind ik ook een hele mooie. Zou je deze zonder vergunning mogen plaatsen?

Deze kun je als je een beetje handig bent zelf maken.

Dit vind ik nou een heel slim idee, zo maakt het niet uit vanuit welke kant de wind waait. Mijn ervaring is toch al dat paarden meer schuilen voor wat van de zijkant komt dan voor wat van boven komt.

Deze kun je ook zonder dak als alleen een windscherm maken. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld tuinschermen die je gewoon bij de bouwmarkt kunt halen, of oude underlayment of multiplex platen. Als het nodig blijkt te zijn is dit voor onze nieuwe plek een goede kanshebber!

Welke vind jij het leukst?

Niets missen van Natuurlijk Paarden? Tof! Volg ons op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

Leave a Comment