Hooinetten voor paarden worden steeds populairder. Dit komt door de vele voordelen van hooinetten of slowfeeder hooinetten. In dit artikel zet ik de voordelen op een rij.

Hooinetten verlengen de eettijd

Een paard heeft continu ruwvoer nodig van goede kwaliteit. Uit onderzoek naar de maaswijdte van hooinetten is gebleken dat een hooinet de eettijd van een paard aanzienlijk verlengt. Hoe kleiner de mazen, hoe langer een paard doet over het eten. Het verlengen van de eettijd heeft allerlei voordelen, zoals minder verveling, minder perioden zonder eten en minder calorie-inname.

Hooinetten verlagen de calorie-inname

Doordat je paard minder snel kan eten, krijgt hij ook minder calorieën binnen. Dit is erg voordelig voor bijvoorbeeld paarden met overgewicht.

Hooinetten voorkomen te grote gaten tussen voermomenten

Paarden moeten bijna continu kunnen eten. Hun spijsverteringsstelsel is hierop ingesteld en hun gezondheid hangt hiervan af. Met een hooinet doet je paard veel langer over zijn ruwvoer, waardoor er minder lange perioden zonder eten zijn.

Hooinetten zorgen voor minder verspilling

Door een hooinet te gebruiken in plaats van op de grond te voeren, voorkom je veel verspilling. Het hooi slingert niet meer rond in wei of paddock, er wordt niet meer overheen geplast en het waait minder snel weg. Dit zorgt ervoor dat je geld bespaart!

Een hooinet zorgt voor minder knoeien

Omdat het hooi goed vast zit in het net, kunnen je paarden minder snel knoeien. Dit betekent dat je ook minder hoeft op te ruimen (en weg te gooien).

Hooinetten gaan verveling tegen

Met een hooinet blijft je paard lekker bezig. Dit gaat verveling tegen en is ideaal in een stal of paddock.

Wil jij een hooinet voor je paard? Ik heb verschillende goede slowfeeder hooinetten te koop, van budget proof tot hoog rendement. Klik hier om een slowfeeder hooinet te bestellen.

Meer over natuurlijk paarden houden en het paddock paradise.

Leave a Comment