bach bloesems

Bach Bloesems: behandel de zieke, niet de ziekte

In Natuurlijke gezondheid paard by Cynthia Muller6 Comments

Bach bloesems kunnen jouw paard ondersteunen bij negatieve karaktereigenschappen en emoties. In deze blog vertel ik je meer over wat de bach bloesems zijn, hoe ze werken en wat ze voor jouw paard kunnen betekenen.

Paarden hebben net als wij emoties zoals angst, onzekerheid en jaloezie. Ook hebben ze allemaal een eigen karakter. Deze zijn vaak positief, maar door omstandigheden kan jouw paard uit balans raken en daarmee zijn emoties of gemoedstoestand dus ook.

Hoe reageert jouw paard bij een veranderende situatie, bijvoorbeeld een verhuizing, zadelmak maken of inrijden, ziekte of een nieuw paard in de kudde? Het kan dan zijn dat bepaalde karaktereigenschappen ineens de overhand nemen.

Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach ontdekte de uitwerking van 38 bloesems van planten en bomen, of zoals wij ze kennen de Bach Bloesems.

Hij studeerde af als arts, homeopaat, bacterioloog en patholoog anatoom en ontdekte door het observeren van zijn vele patiënten de link tussen emotionele problemen en fysieke klachten. Toen een collega darmkanker bij hem vaststelde en hij volgens collega’s nog 3 maanden te leven had, ontwikkelde hij een natuurlijke heelwijze. Hij zocht een methode om emotionele storingen en conflicten in de mens te behandelen.

Bach zag ziekten als symptomen van emotionele storingen. Hij ontdekte dat wanneer je de emotionele storingen aanpakte, de lichamelijke klachten ook verdwenen. Doordat hij zeer gevoelig was kon de vibratie van planten, bomen en bloesems voelen en de overeenkomst met archetypische gemoedstoestanden.

Hoe werken de Bach bloesems?

De remedies werken in op gedrag, gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen die allemaal een positieve en een negatieve kant kennen. Wanneer het paard uit balans raakt, even niet zo lekker in zijn of haar vel zit of doorslaat naar extreem gedrag, ondersteunt de bijbehorende Bach bloesem het paard om weer terug in balans te komen.

Er is altijd een reden waarom het dier (opnieuw) uit balans raakt. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken waarom jouw paard dit gedrag vertoont. Zo kun je het probleem bij de bron aanpakken en wellicht geheel oplossen.

De 38 verschillende bloesems

Er zijn 38 verschillende bloesems ontdekt. Iedere Bach bloesem werkt op een andere gemoedstoestand of emotie. De remedies zijn verdeeld in groepen:

Gemoedstoestand
Angst
Onzekerheid
Onvoldoende interesse in het hier en nu
Eenzaamheid
Overgevoeligheid
Moedeloosheid of wanhoop
Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Uiteraard werken de bloesems allemaal op hun eigen manier. Het is dan ook goed om in te schatten waardoor jouw paard uit balans is geraakt.

Bach bloesems voor jouw paard

Omdat ieder paard uniek is, werk ik door het op maat samenstellen van de Bach bloesems. Als therapeut zorg ik ervoor dat ik weet wat voor paard ik voor me heb. Wat voor persoonlijkheid heb ik voor me, wat heeft dit paard meegemaakt en waar zit er een eventuele verstoring? Aan de hand hiervan geef ik jou als eigenaar advies over welke bloesems geschikt zijn voor jouw paard, hoe lang je ze kunt geven en wat je van de werking kunt verwachten.

Ben je nieuwschierig geworden naar welke bloesems geschikt zijn voor jouw paard? Ik heb een checklist gemaakt waaruit ik kan zien welke bloesems voor jouw paard geschikt zijn. De emoties en gedragskenmerken van jouw paard worden uiteraard ook meegenomen tijdens een consult. Je kunt me, als je interesse hebt, een mailtje sturen.

Hartelijke groet,

Cynthia Muller – www.dier-en-advies.nl

Leave a Comment