hangende slowfeeder maken

Hangende slowfeeders wel of niet goed?

In Natuurlijke gezondheid paard, Natuurlijke paardenvoeding by Linda Lebesque2 Comments

Zijn hangende slowfeeders nu wel of niet goed? Is van de grond eten niet beter en natuurlijker? Dit zijn vragen die ik vaak voorbij zie komen. Naar aanleiding van mijn DIY voor een hangende slowfeeder even een kort artikeltje over wat bekend is over hangende slowfeeders.

Veel mensen vinden van de grond eten beter en natuurlijker voor een paard. Als reden wordt hiervoor vaak de natuurlijke hoofd-halshouding aangehaald. Bij een hangende slowfeeder houdt een paard het hoofd meestal een beetje schuin tijdens het eten. Die gekantelde houding zou voor problemen kunnen zorgen in het lichaam van het paard. Bij een hoog hangende slowfeeder is men vaak ook bang voor stof in de neus.

Wetenschappelijk is nog niet aangetoond dat hangende slowfeeders negatieve gevolgen hebben voor een paard of dat van de grond eten beter is voor een paard. En is dat schuin eten nu echt zo slecht? In de natuur knabbelt een paard toch ook wel eens aan een boomstam of eet hij hoog hangende takken.

Al met al zijn de meningen hierover dus verdeeld. Hoe weet jij dan wat goed is voor je paard? Kijk naar je paard en volg je gevoel. Ik probeer de keuze ook vooral bij mijn paarden te laten. Mijn basis is een bak met rooster erop. Al is dat als ie vol zit ook niet helemaal van de grond, ze hoeven hun hoofd hiervoor niet te kantelen. Als aanvulling gebruik ik een slowfeeder hooinet en gewoon hoopjes hooi op de grond. Als extraatje en tegen verveling gebruik ik een hangende slowfeeder. Zo kunnen ze zelf kiezen waar ze willen staan en hoe ze willen eten.

 

Comments

  1. Het is wél wetenschappelijk aangetoond wat het best is qua eet houding. Van de grond eten is vele malen beter.

Leave a Comment