paddock paradise natte bodem

Lezersvraag: Paddock paradise do’s en don’ts op een natte bodem

In Natuurlijk paarden houden by Linda Lebesque2 Comments

Op het artikel over mijn nieuwe paddock paradise kwam een mooie en nuttige reactie binnen. Want hoewel ik op onze nieuwe plek heel erg veel geluk heb met de droge zandbodem die we hier hebben, is dat in grote delen van Nederland absoluut niet zo. Hoe voorkom je dat je paddock paradise één groot modderparadijs wordt?

Deze vraag of reactie is al vaker voorbij gekomen, want een natte bodem en/of slechte afwatering is een probleem waar veel paardenmensen last van hebben. Goed om eens dieper op in te gaan dus! De foto hierboven is van mijn vorige wei. Hier hadden ook wij problemen met water, terwijl wij nog niet eens op een klei- of veenbodem woonden. Ik ben gaan experimenteren met tijdelijke oplossingen, maar die werkten lang niet zo goed als bestraten of draineren en zand storten. Maar doe dat maar eens, helemaal als je ergens een wei huurt.

Hoe doen jullie dat?

  • Zijn er mensen met een paddock paradise op een van oorsprong natte bodem? Tegen welke problemen lopen of liepen jullie aan, en welke oplossingen zijn er?
  • Welke oplossingen zijn geschikt voor mensen die een wei huren en dus niet veel kunnen of willen investeren en aanpassen?

Heb je hier ervaring mee? Laat dan je reactie achter! Daar help je echt een hoop mensen mee!

Comments

  1. Beste Linda,

    wij hebben dit probleem momenteel op mijn werk. Er wordt een paddock paradise aangelegd op een nat stuk grond. Ik ben erg benieuwd naar de reacties die je destijds op je vraag hebt binnengekregen… Zou je deze evt naar mij kunnen sturen?

    Vriendelijke groet,
    Annelies Holdermans

Leave a Comment