Lieve, lieve Flash

In Persoonlijk by Linda LebesqueLeave a Comment

Vlak voor Kerst kreeg ik heel verdrietig nieuws. Flashy, de moeder van Bliss, is op een hele nare manier overleden. Ze werd in korte tijd erg ziek en ze konden haar in de kliniek helaas niet meer redden. Ik hoop dat ze toch op de één of andere manier vredig is ingeslapen.

flashyFlashy is één van de bijzonderste paarden die ik ooit heb ontmoet. Vijf jaar lang deelde ik lief en leed met haar. Ze heeft me zoveel geleerd… Met haar leerde ik voor het eerst echt rijden – al ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Zij leerde me wat een diepe connectie met je paard betekent. Gaf me het vertrouwen om zonder zadel te rijden en om een paard onvoorwaardelijk te vertrouwen.

Wat ik me het meest herinner aan haar zijn de momenten waarop ik gewoon zomaar op haar rug klom. Genietend van haar aanwezigheid en het lekkere weer, terwijl zij lekker aan het grazen was.

Flash was het meest zachtaardige paard dat ik ooit gekend heb. Met haar grote oren en zachte blik. Ze kon de sterren van de hemel lopen maar had ook veel lichamelijke kwaaltjes. Ze gaf altijd alles, als je niet uitkeek ten koste van haarzelf. En dit heeft ze in haar leven voor heel veel mensen gedaan.

We genoten samen in het bos, oefenden in de bak en gingen naar wedstrijden. Ik ben met haar zelfs nog Nederlands Kampioen Western Trail geweest. Het was een geweldige tijd.

flashy-nk

Het allermooiste cadeau dat ze mij gegeven heeft is Bliss. Ik mocht namelijk een veulentje fokken uit mijn bijzondere verzorgpaard. Dit wilde ik omdat ik het een mooie gedachte vond dat er een stukje van Flashy zou blijven bestaan. Bliss is ook naar haar vernoemd. Flash’ volledige naam is Eternal Bit Of Flash, Bliss heet op papier Supreme Bit Of Flash. Bliss was in niets wat ik verwachtte, maar alles wat ik nodig had. En daarvoor bedank ik haar met heel mijn hart.

Lieve, lieve Flash. Bedankt dat ik van jouw bijzondere aanwezigheid en kracht heb mogen genieten. Bedankt dat je mij zo’n prachtig kind gegeven hebt. In haar leef je voort. Ik zie jouw karakter, jouw energie, je blik, achterhand en je mooie lange oren. Bij haar voel ik dezelfde rust als bij jou. Rust zacht.

flashy

 

 

 

 

Leave a Comment