natuurlijk paarden

Meekijken: Alles klaar maken voor de paarden

In Natuurlijk weidebeheer, Persoonlijk by Linda Lebesque1 Comment

Dit weekend hebben we de wei en stal klaar gemaakt voor de paarden, komende zaterdag gaan we ze namelijk verhuizen. Binnen zijn we eigenlijk nog lang niet klaar, maar de paarden kunnen in ieder geval veilig en fijn staan.

1

Ik ben zo blij met deze wei! Prachtige natuurlijke schuilmogelijkheden, heerlijk knus en beschut. Ik denk dat ze dit echt een verbetering gaan vinden, het kan hier in de polder snijdend koud zijn. Het gras is ‘verwilderd’, er staan allerlei andere gewassen tussen. En ook onkruid ja, daar ben ik de komende jaren nog wel even zoet mee.

2

Ik wil niks kapot spuiten en trek alles met de hand uit. Dat is veel werk, maar dat vind ik het absoluut waard. Als de buren (in ons huidige huis) gif aan het spuiten zijn beginnen mijn ogen helemaal te prikken. Dat kan niet goed zijn voor een paard (en mens).

Naast dood onkruid en takken ligt er hier en daar ook wat puin en gaas. Ook dat gaat natuurlijk allemaal weg.

4

Nu alles staat lijkt het al veel groter! We hebben het voor nu even simpel gehouden maar ik ben er erg blij mee :) Het eerste stuk dat je ziet grenst aan de stal, daar kan ik ze eventueel ‘opsluiten’. Het tweede stuk laat ik eerst kaal eten en ga ik daarna gebruiken om te trainen. Er zit al erg veel wit zand in de bodem, dat is voor de ‘bak’ een gelukje. Ik ben erg benieuwd hoe de bodem uitvalt en welke aanpassingen we moeten gaan doen.

Het pad naar achteren is breed genoeg om ze ook gewoon op te laten lopen. Dit is een mooi vlak stuk en dus ook veilig als ze een sprintje willen trekken. De rest van de wei is vrij onregelmatig, daarom wil ik ze dat rustig laten ontdekken. In het achterste stuk heb ik het onkruid nog even laten staan. Dat komt later wel, eerst binnen maar eens afmaken.

3

Het licht aan het eind van de middag zorgde voor een prachtig plaatje. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik vanaf volgende week op zo’n mooie plek mag wonen. Het voelt nog een beetje of we een vakantiehuis aan het opknappen zijn.

5

Toen ik thuis kwam trof ik deze drie zo aan. Schatjes!

Deze week zijn we nog druk aan het klussen, we hebben hulp van een klusjesman ingeschakeld om  het toch allemaal af te krijgen. Voor zover mogelijk heb ik alles al ingepakt en alle administratieve dingen geregeld en komend weekend gaat het dan gebeuren. Ik heb er zin in maar zal ook blij zijn als het klaar is, pfff!

Leave a Comment