Winnen: Hay Pillow hooikussen!

In Advertorial, Natuurlijk paarden houden, Natuurlijke paardenvoeding by Linda Lebesque43 Comments

Een tijdje geleden plaatste ik een review van het Hay Pillow hooikussen. Ik heb deze slowfeeder hooikussens uitgebreid getest en ik ben fan! Ze sluiten met een goede, stevige rits en je hebt ze in meerdere maaswijdtes. Ik verkoop die met mazen van 3,2 en 4,5 centimeter. Ik vind ze perfect om een langere periode te overbruggen of om je paard extra bezig te houden. Het is geen hooinet waar je paard een hele nacht mee doet, wel iets waardoor je paard veel langer bezig blijft.

Hoe kun je winnen?

Simpel! Laat in de reacties hieronder achter waar jij deze slowfeeder wil gaan gebruiken. In de stal, paddock of wei? Ik verloot het hooikussen onder de ingestuurde reacties.

De winactie loopt een week. Vergeet niet je e-mailadres in te vullen, dan kan ik contact opnemen met de winnaar.

 

Comments

 1. De reden dat ik graag wil testen. Is dat mijn paardje verplicht alleen staat omdat hij door verveling de rest op jaagd. Ww hebben de manier van hooi verstrekken op paddock nog niet gevonden. Dus zou het graag op paddock testen

 2. Ik zou hem in de stal gebruiken. In het winterseizoen staat mijn paard helaas veel meer binnen dus zou het fijn zijn als hij langer met zijn hooi doet.
  Zou heel graag willen winnen!

 3. Hee! Dát is nou leuk. Vandaag nog met de eigenaar van de wei gehad over een ruif in de wei…we kwamen daar niet uit. En toen dacht ik nog: Linda heeft van die hooinetten, die zou ik wel eens willen proberen voor onze drie smulkonten…
  Nou..duimen maar nu :-)
  Groetjes Judith en Rusty, Rocky en Steamy.

 4. Ik zou hem gebruiken in de wei, paddock én stal! Ik ben al een poosje naar zoiets op zoek voor mijn lieve paardje! Hij is al wat ouder en is laatst erg ziek geweest, ook kreeg hij daarbij een maagzweer daarom moet hij veel hooi blijven eten nu en dit hooikussen zou hier fantastisch voor zijn!

 5. Ik zou deze graag testen in de paddock. Mijn paard en zijn vriend vervelen zich snel en hoop ze op deze manier afleiding te kunnen geven.

 6. hoihoi
  ik zou zo’n hooikussen goed kunnen gebruiken voor onze sobere rassen, een ijslander en twee shetlandpony’s die gebaat zijn met een slow-feeding systeem. We gebruiken al fijnmazige hooinetten. Maar met zo’n hooikussen kan je voederen vanop de grond, wat beter is als natuurlijke eethouding. Groetjes Wendy

 7. De verhalen die ik lees zijn erg positief, dus ik ben er ook erg benieuwd naar. Mijn paarden lopen op een paddock-paradise. Zo krijgen ze er nog een extra voerplek bij.

 8. Graag zou ik de Hay Pillow hooikussen willen uitproberen. Mijn paarden zijn 20+ en krijgen gevoerd uit de slowfeed hooinetten. Echter hangen deze vast op 1 plek en blijven ze bij dit hooinet stil staan eten tot de netten leeg zijn. Gevolg: dikke benen. Ik hoop dat ze met het hooikussen meer beweging krijgen. De paarden zijn types die graag met dingen gooien. Ik denk dat ze lekker met het hooikussen gaan gooien en ondertussen hooi eten. Hierdoor bewegen ze wel meer en blijven hopelijk de benen dunner.

 9. De Hay Pillow wil ik graag in de stal van mijn merrie gebruiken. Nu heeft ze een hooinet hangen waardoor ze haar hooi al langzamer eet, maar bij een hangend net eet ze niet in de juiste houding. In mijn ogen combineert de Hay Pillow het langzame eten met een goede eethouding, perfect dus!!

  1. Ik zou het voerkussen gebruiken in de paddock. Samen met de hooinetten hoop ik dat mijn fjord dan lekker lang zich kan vermaken zodat hij niet aan de korte grassprietjes begint en teveel zsnd binnen krijgt. Want zand blijft een lastig probleem. Spannend ik zou graag winnen.

 10. Ik ben al jaren gebruiker van de little bit feeder voor mijn gewelidge Fries. Ik wil dat hij atlijd voer ruwvoer kan beschikken, hij krijgt immers niets anders, maar hij heeft een berg hooi zo op, de schat. Helaas kan ik niet meer dan 3x per dag bij hem de voorraad aanvullen. Met de slowfeeder wordt de hoeveelheid hooi die hij per keer krijgt, toch 2 1/2 x in tijd gererekt. Bovendien vindt hij het heel fijn om ervan te eten, omdat hij het hooi er in mooie hapklare plukjes uit kan trekken. De slowfeeder die ik nu heb hang ik aan een boom in zijn weiland waar hij overdag en savonds in staat. Graag zou ik er een tweede slowfeeder bij willen hebben voor de uurtjes die hij snachts op stal staat. Dat bespaart mij een hoop heen en weer met mijn ene slowfeeder en kan ik zijn porties hooi makkelijker klaarzetten.

 11. Wat handig zo’n kussen. Ik zou hem gebruiken in de paddock in de hoop dat ze minder hooi verspillen. Nu laten ze het hooi wat op de grond valt liggen, lopen er door heen of nog erger. .. piesen er over :-).

 12. Ik zou het op de wei gebruiken voor de laatste voerbeurt. Ben alleen bang dat de jonge hengsten ermee gaan voetballen. ..

 13. Ik zou dit kussen gebruiken ’s nachts in de stal, zodat mijn paard langer over zijn hooi doet en het niet versmeert. Dit kussen lijkt mij ook erg makkelijk te vullen!

 14. Ik zou hem heeeel graag willen voor op stal. Mijn paard gooit zijn hooi altijd door de hele stal heen en maakt er nu al een spelletje van. Met dit kussen kan hij er ook een spelletje van maken maar dan blijft het hooi tenminste schoon en droog, lijkt me echt een oplossing want nu word er elke dag veel hooi verspild. Gr. Lisa

 15. Ik zou hem gaan gebruiken bij mijn werk, sommige paarden moeten helaas langere tijd op stal staan waardoor ze zich natuurlijk wat gaan vervelen ondanks dat we ze zoveel mogelijk bezig proberen te houden.
  Dit zou een leuke afleiding kunnen zijn.

 16. Wij hebben enkele zelfgemaakte slowfeeders en twee kuubs kisten voor te voeren alleen gooien ze veel hooi naast de kuubs kist dus ik zou zo’n kussen wel heel graag willen uit proberen.

 17. Graag zou ik de kussen willen winnen omdat ik zulke goede verhalen erover lees! Ik heb mijn paarden op een paddock paradise lopen en gebruik momenteel fijnmazige hooi netten…maar heb eigenlijk liever dat ze van de grond eten, en het lijkt me makkelijk om het tussendoor even te geven, voor de verveling….

 18. Ik zou deze wel eens willen proberen in onze kudde. In de paddock van het paradise waar ze leven. Voordeel lijkt me dat ze er omheen kunnen staan. Ik ben ook op zoek naar een nieuwe oplossing voor mn hooinetten omdat onze slimme belgische dame met haar (niet zo) suptiele hoofd aan de achterkant van de netten eet omdat daar de weide maaswijdte is…..
  Mijn paardjes verdienen ook wel een “lekker kussentje” omdat ze hard werken voor mij en de kinderen hier op de boerderij als co-therapeut bij de therapie aan (autistische) kinderen.

 19. Zeer welkome afwisseling voor mijn Insulineresistente paard, die nu echt alleen nog maar op de zandtrack mag en heel erg jaloers is op zijn bejaarde weidemaat, die ivm zijn gebit juist veel gras nodig heeft.

 20. Mijn pony staat de hele dag buiten, terwijl ik aan het werk ben. Daardoor zit er teveel tijd tussen twee voerbeurten. Een slowfeeder is ideaal, omdat ze dan veel langer over haar hooi doet. Ik zou ‘ m dan ook de hele winter heel goed kunnen gebruiken.

 21. Laat ik nou binnenkort twee hengstveulens op mijn wei krijgen die daar wel raad mee weten. Zou super leuk voor ze zijn.

 22. Ik zou hem willen gebruiken in de paddock waar mijn voedsel geobsedeerde fjord 24/7 ruwvoer verstrekt krijgt.

 23. Ik wil em graag in mijn paddock paradijse gebruiken voor mijn merens een twee shetten! Zij kunnen em goed gebruiken!

 24. Zou hem gebruiken in het land (vooral voor de schrokkende shet – net slokdarmverstopping gehad…) zou het goed zijn.

 25. Hoi Linda,

  Ik zou de hooipillow graag voor Jikke willen winnen in eerste instantie voor op stal omdat hij geopereerd word binnen 2 weken en hij dan 2 weken boxrust moet hebben. Oftewel verschrikkelijk als je paard gewend is om min 10 uur per dag buiten te staan.
  Ik hoop hem hiermee bezig te kunnen houden.
  Daarna wil ik hem gebruiken in de wei zodat ze de hele dag door hooi kunnen knabbelen.

 26. Onlangs 2 netten besteld in 2 maaswijdtes. Paard is er duidelijk super blij mee, gooit het ding zijn hele box rond of loopt, zijn stal blijft netter (hij liep alle hooi door zijn box heen, en bij minder hooi eet hij zijn schone stro op). Ook is hij er langer mee zoet en verveelt zich minder. Gezien ze 4x daags hooi krijgen zou een extra net zeer welkom zijn!

 27. IK zou het net heeeeeel graag willen winnen en dan gebruiken in de bak (wat we s winters als paddock gebruiken) en in de stal!

 28. Ik zal het slowfeeder hooikussen gebruiken in haar paddock of in het weiland als er weinig te grazen is.

 29. Ik zou het hay pillow gebruiken in de paddock. Mijn paarden staan altijd buiten, maar nu is er geen gras om ze lekker bezig te houden.

 30. Lijkt ons super om op stal maar ook in de paddock te gebruiken nu ze niet meer op de wei kunnen. Buiten het feit dat ze langer bezig gehouden worden, komt er hopelijk minder hooi in het zand terecht en als het natregent, eten ze zo’n portie nog wel op. Ook de natuurlijke hoofd- halshouding tijdens het eten spreekt ons aan. Kortom: Like!

 31. Ik zou hem best handig vinden voor de laatste verbeurt van mn paardje. Hij staat overdag heel de dag in de paddock en knabbelt aan wat gras en takken, maar op stal krijgt hij zn ruwvoer. Het is een speels paardje van 5 jaar dat zich snel verveelt dus hij zal zich er best mee kunnen vermaken in zn stal. Een bal is ie snel op uitgekeken, dit is wel n uitdaging voor m, zeker de kleinste mazen van 3,2 centimeter.

 32. Leuk dit kussen!
  Wij hebben al meerdere slowfeeders in ons paddock paradise, maar deze zou het heel goed doen in de wei. Zo hebben de paarden weer iets nieuws om te ontdekken en het houdt hen bezig op een andere manier en bevordert de beweging!

 33. Deze zou ik goed kunnen gebruik in mijn pas aangelegde paddock paradise . Ik volg dezeblog op de voet met alle handige tips, en had de review al gelezen. Dus zeer welkom op de berg op mijn track.

 34. Ik zou de hooi kussen gebruiken in de wei ik gebruik nu veel netten op veel verschillende plekken en hoogtes, dus ik ben benieuwd hoe de kussen werkt

 35. Wil de slowfeeder gebruiken op stal omdat het paard op zaagsel staat ivm met allergie voor stro

 36. Wat een leuke win actie!
  ik doe graag mee :-)
  Ik zal het gaan gebruiken in het paddock paradise.

 37. Ik zou dit kussen gebruiken in de stal, de wei en de paddock! Waarom? Mijn allerliefste Fjordenvriend heeft een maagzweer gehad en is aangewezen op hooi. Maar als ik dat gewoon neergooi in zijn stal, dan loopt hij het door zijn stal, door de wei of paddock of hij eet alles in een keer op, ook niet goed. Ik heb al heel veel dingen geprobeerd, maar de echt ideale oplossing heb ik nog niet gevonden. Ik hoop dat ik hem met dit kussen kan bieden wat hij nodig heeft!
  Groetjes, Esther

 38. Ik zou hem graag winnen voor gebruik op mijn stal met uitloop omdat een van de vier paarden niet uit de gezamenlijke bak kan eten aangezien hij niet sociaal is en de andere drie er niet bij laat. Hij staat dus op een apart gedeelte van de uitloop, wel naast de andere drie. Ik gebruik nu een mazen slowfeeder voor hem maar deze wordt door hem als speelgoed gebruikt als hij genoeg heeft. Ik hoop met de kussen slowfeeder op een langere overleving.

 39. Ik zou dit kussen heel graag uitproberen, als extra aanvulling/voerpunt in onze net aangelegde track. We zijn nog een beetje aan het uitzoeken wat handig is, bakken, netten of wellicht dit kussen.

Leave a Comment