buitenkijken natuurpaard

Buitenkijken – de grote kudde van Natuurpaard

In Natuurlijk paarden houden by Linda Lebesque8 Comments

door Marion 

We hebben met onze pony’s op heel wat stallen gestaan voordat we uiteindelijk bij dit paddock paradise zijn uitgekomen. Na 2,5 jaar staan we hier nog steeds naar volle tevredenheid. Het paddock paradise bestaat zelf ook pas bijna vier jaar, dus veel dingen zijn inmiddels al weer veranderd. Ook is de kudde gegroeid van 12 paarden toen wij kwamen tot 18 paarden nu.

natuurlijk paarden

Omdat de kudde best groot is, moet je veel rekening houden met voeren. Denk aan voldoende voerplekken, genoeg ruimte om te schuilen tijdens het eten, maar ook zorgen dat er geen hoeken ontstaan waar de paarden lager in rang klem gezet kunnen worden. Ook is er een plek waar de oudste van 26 jaar en de jongste van 1 jaar apart kunnen staan om wat bij te eten als dat nodig is, of als er een paard is met een serieuze blessure die op rust moet staan.

natuurpaard
Voor bij de schuilstallen is de boel bestraat en verder hebben ze een grote paddock (30 x 100 meter) met track er omheen en een zwemvijver met heuvels er omheen tot hun beschikking.

Er zijn drie weides die ingezaaid zijn met speciaal gras wat beter is voor paarden dan het gewone gras dat we kennen voor bv koeien. Hier gaan ze in de zomermaanden ongeveer 2 uur per dag op, sommige wat korter.

natuurlijk paardennatuurlijk paarden

De paardjes genieten duidelijk van alle ruimte en het onderlinge contact en zijn inmiddels een hechte kudde geworden waar gelukkig erg weinig verloop is.

paddock paradise waterpoel

Ook aan de eigenaren is gedacht, we hebben een zeer goede rijbak en een roundpenn en ook in de grote paddock mogen we aan de slag om te spelen met onze paarden. De nadruk ligt op natural horsemanship en iedereen vult dit op zijn eigen manier in .Wat opvalt is de enorme rust op stal! Dit is met recht een paardenparadijsje.

natuurpaard

Hier vind je meer informatie over pensionstal Natuurpaard.

Lees ook

Niets missen van Natuurlijk Paarden? Tof! Volg ons op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Comments

Leave a Comment