horzeleitjes verwijderen met azijn

DIY tip review: horzeleitjes verwijderen met azijn

In Do It Yourself, Natuurlijke gezondheid paard, Reviews paardenspullen by Linda Lebesque1 Comment

De afgelopen weken hebben we hier een invasie van horzels gehad die zich natuurlijk graag willen voortplanten. Gevolg: heel veel horzeleitjes op de paarden. Ik vind het verwijderen van horzeleitjes echt een rotklusje. Blokjes, speciale mesjes of een gewoon scheermesje, ik vind eigenlijk niks echt goed werken en pluk de eitjes er meestal gewoon met mijn nagels uit.

Voor mijn artikel op Bitmagazine.nl over horzeleitjes verwijderen vond ik de volgende tip: horzeleitjes verwijderen met azijn en water. Je kunt zelf een mengsel maken en de eitjes daarmee insprayen. Tijd om dat eens uit te proberen natuurlijk!

Hoe maak je dat?

Nou, dat is echt super makkelijk en heel erg goedkoop. Ik vulde een plantenspuit voor de helft met natuurazijn en deed daar warm water bij. Geen schoonmaakazijn gebruiken hè ;)

horzeleitjes verwijderen met azijn

Deze leuke mini plantenspuit kocht ik bij de Blokker. Ik vind zo’n kleintje heel handig voor eigen brouwsels, zou hoef je niet zoveel te maken en kun je de werking eerst even uitproberen.

horzeleitjes verwijderen met azijn

Op de foto hieronder zie je de horzeleitjes goed zitten. Ze zitten bij alledrie vooral op de benen en ook wat op de schoft. Juist op de benen vind ik het erg lastig om ze te verwijderen met een blokje of mesje. Met een blokje kan ik er niet goed bij en met een mesje schraapt het gewoon echt niet lekker.

horzeleitjes verwijderen met azijn 
Ik heb de eitjes flink ingespoten, zijn vacht en manen waren echt helemaal doordrenkt. Met een klein beetje van dit mengsel gebeurde er namelijk niet zoveel.

Horzeleitjes verwijderen met azijn, werkt het?

Het werkte wel een beetje. Sommige eitjes lieten los en sommige kon ik er nu wat makkelijker uithalen, maar het overgrote deel bleef gewoon muurvast zitten.

Jammer, dat blijft dus vooral horzeleitjes verwijderen met de hand. Heeft één van jullie de ultieme tip of een super goed product? Laat deze dan vooral achter in de reacties!

Niets missen van Natuurlijk Paarden? Tof! Volg ons op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Leave a Comment