pasgeboren veulen Keent Brabants Landschap door Harold van Zandvoort

Fotoblog: pasgeboren veulentje

In Fotoblog, Natuurlijk paarden houden, Natuurlijke gezondheid paard, Paardengedrag en communicatie by Harold van Zandvoort22 Comments

Gastblogger Harold was begin juli met zijn camera door natuurgebied Keent aan het struinen op zoek naar de wilde paarden. Een enorme verrassing, redelijk laat in het seizoen: een pasgeboren veulentje! Ongeveer een uur of twee na de geboorte trof Harold deze merrie met veulentje. Hij mailt me: "ik heb gister zó iets gaafs op de foto gezet!" Meteen een dankbaar onderwerp voor een nieuwe fotoblog. In deze fotoblog zie je de merrie en haar veulen op de eerste en tweede dag na de geboorte. Vind jij dit ook zo'n prachtige plaatjes?Meestal komen veulentjes in de natuur in het beschermende midden van de kudde ter wereld. Het is voor een pasgeboren veulen van levensbelang om snel op de benen te kunnen staan: ze zijn erg kwetsbaar. Op de open vlaktes waar de paarden meestal leven, kunnen ze gemakkelijk gespot worden door roofdieren. De merrie zorgt er daarom voor dat het veulen na de geboorte zo snel mogelijk opstaat. Zo kan het zo snel mogelijk met de rest van de kudde mee rennen.

Is jouw merrie drachtig en zou je haar graag buiten, in de kudde willen laten bevallen? Lees deze blog.

Harold van Zandvoort is fotograaf met een passie voor dieren:  "Ik wil vastleggen zoals de natuur is en alleen mijn voetstappen achter laten. Alleen zo zul je de schoonheid van de natuur zien en het respect van de dieren verdienen. Er is geen grotere beloning dan een dier die toch even 'hallo' komt zeggen omdat je geen bedreiging vormt."

Image

Harold van Zandvoort

Fotograaf
Blogs | HvZ Fotografie 

Verm-X natuurlijke ontwormingGiveaway

Meld je aan voor de Natuurlijk Paarden nieuwsbrief en win een gratis kuur Verm-X natuurlijke ontworming voor je paard.
Aanmelden

 

Leave a Comment