Meekijken: oude wei en nieuwe wei

In Natuurlijk paarden houden, Natuurlijk weidebeheer, Persoonlijk by Linda LebesqueLeave a Comment

Afgelopen week kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. We gaan wonen op een geweldige plek en het is nog steeds een beetje onwerkelijk dat het allemaal gelukt is. Nu zijn we druk aan het klussen in het nieuwe huis (en wei) en aan het inpakken en opruimen in het oude huis (en wei).

We hebben de binnenste weides van het paddock paradise alvast weggehaald, dat scheelt straks weer tijd. Bart verzon zoals altijd een handigheidje, oprollen van draad kan natuurlijk veel efficiënter dan gewoon met de hand.

bart2

Eerst alles losmaken en dan rollen maar! Ging echt super snel zo. Mijn bijdrage was ook enorm, ik heb alle prikstokjes opgeruimd ;)

De paarden staan dus nu in een ‘gewone’ wei. Wel saai hoor, ik zie nu al dat de paarden minder bewegen. Het gaat gelukkig wel goed met het gras, ik heb er een paar weken naar toegewerkt dat ze niet in één keer fulltime op het gras staan. Ook al is het kort, twee van de drie zijn behoorlijk gevoelig voor gras dus ik moet goed opletten.

Het was trouwens erg grappig, want ze bleven nog een halve dag langs alle randjes lopen (Huh, hier was toch een draad? Hier was echt een draad. En hier ook, ik zweer het. Waar is die draad?).

3

En dan ons nieuwe huis. Wat een rollercoaster van emoties zeg, en wat een stress. We hebben niet het grootste budget en wilden eigenlijk te veel voor wat we konden betalen. Maar het is toch gelukt! Met hard werken, volhouden en heel veel geluk hebben wij ons droomhuis gevonden. Of eigenlijk droomplek, want we hebben puur op locatie en buiten gekocht.

2

Er is een mooie zadelkamer in spé, boxen die makkelijk omgebouwd kunnen worden tot inloopstal, water, licht en de buitenste afrastering staat al. Ik wil alles nog wel mooier gaan maken en stapje voor stapje gaat het nieuwe paddock paradise vorm krijgen.

1

Het huis past ons ook goed. Het is een houten bungalow, zie het maar als een uit de kluiten gewassen vakantiewoning. Genoeg ruimte en kamers, van binnen een gewoon woonhuis en toch wel iets aparts. Op de foto hierboven zie je het uitzicht vanuit mijn nieuwe werkplek. Inspirerend!

Zo rond 14 december gaan we verhuizen en er is nog genoeg te doen. De komende weken ga ik dan ook ietsje minder bloggen. Hou jullie op de hoogte!

Leave a Comment