Meest gelezen in oktober

In Grondwerk, Natuurlijk paarden houden, Natuurlijke paardenvoeding by Linda LebesqueLeave a Comment

Elke maand deel ik de meest gelezen artikelen met jullie. In oktober gingen de meest populaire artikelen over slowfeeders, dekens, het paddock paradise van bezoekers en een trainingstip.

1. Voeren op de grond versus hangende slowfeeders

De voordelen van slowfeeders zijn wel bekend, maar het voeren van hooi in hangende slowfeeders kan ook veel tegenstanders. Het zou de natuurlijke hoofd-halshouding niet ten goede komen, een paard eet nu eenmaal met zijn hoofd op de grond. De meningen zijn hierover flink verdeeld. Wat denk jij?

2

> meer over voeren op de grond versus hangende slowfeeders.

2. Je paard wel of geen deken op

Ik vind het heerlijk, die prachtige zachte wintervacht. Jij ook, of gebruik je een deken voor je paard? Oké, als je fanatiek traint of wedstrijden rijdt is het misschien makkelijker, maar een paard heeft zo’n deken van nature helemaal niet nodig. Toch zijn er ook situaties waarin het wel handig kan zijn. Heeft jouw paard wel of geen deken op?

paarden wel of geen deken

> meer over je paard wel of geen deken op doen.

3. Onderzoek: paard kan dekenvoorkeur aangeven

Wel of geen deken? Dat is nogal eens de vraag. Er zijn allerlei voor- en nadelen te verzinnen voor het gebruiken van dekens. Onderzoekers van het Norwegian Veterinary Institute – en haar collega’s hebben een communicatiesysteem ontwikkeld waarmee paarden hun voorkeur voor wel of geen deken aan kunnen geven. Zij presenteerden hun onderzoek op de 2014 International Society for Equitation Science Conference. Benieuwd naar dit systeem?

paard geeft dekenvoorkeur aan

> meer over het onderzoek naar dekenvoorkeuren.

4. Trainingstip van Moniek: lichtrijden in ‘staan-staan-zit’

Elke maand geeft Moniek een waardevolle trainingstip voor ruiter en paard. Haar oefeningen hebben als doel om op een meer natuurlijke en bewuste manier met je paard te communiceren en samenwerken. ‘Staan-staan-zit’ is een variant op het lichtrijden en is goed voor jou als ruiter maar zeker ook voor je paard. In plaats van één keer staan tijdens het lichtrijden blijf je twee keer staan in je beugels. Deze waardevolle oefening ontlast de paardenrug  waardoor je paard de rugspieren makkelijker los kan laten en ontspannen. De oefening geeft ook veel informatie over je eigen balans.

rijfoto 20 juni

> meer over de trainingstip van Moniek.

5. Buitenkijken: de evolutie van een paddock paradise

Elke maand krijgen we in de rubriek ‘Buitenkijken’ een blik in het paardenparadijs van een bezoeker. Ik ben in ieder geval helemaal geïnspireerd geraakt van hun prachtige paddock paradise. Veel plezier met het prachtige verhaal van Marlijn, Janet, Claudia en Annemarie!

paddock paradise

> lees het verhaal over de evolutie van een paddock paradise.

Leave a Comment