natuurlijke schuilstal bosrand

Natuurlijke schuilstal in de bosrand

In Do It Yourself, Natuurlijk paarden houden, Natuurlijk weidebeheer, Persoonlijk by Linda LebesqueLeave a Comment

Als je eenmaal op dreef bent blijf je maar bezig om je paddock paradise leuker te maken… Onze nieuwste aanvulling is een natuurlijke schuilstal in de bosrand. Een bepaald stuk leende zich hier perfect voor, een paar struiken en stronken weggehaald en klaar was Kees (of Bart).

De grond in de ‘schuilstal’ is erg droog, de bosrand ligt ook wat hoger dan de rest van het perceel. Hier zullen ze niet zo snel natte voeten krijgen. Het hooinet hing er al maar heb ik wat verder in de ‘schuilstal’ geplaatst.

natuurlijke schuilstal

Het is een hele fijne plek, helemaal omzoomd door bomen. Afhankelijk van hoe de wind staat kunnen ze hier heerlijk beschut staan. De ruimte is groot, ze passen er makkelijk met zijn drieën in. Ook hebben ze de ruimte om weg te sprinten als ze een keer schrikken of ruzie hebben.

natuurlijke schuilstal

In het begin moesten ze wel even wennen dat ze hier konden staan, maar dat was natuurlijk zo opgelost met een beetje hooi. Nu staan ze er vaker, ook als ik er niet gevoerd heb. Het is een leuke uitbreiding van de bestaande voer- en rustplekken.

natuurlijke schuilstal

Ik merk ook dat het vrijmaken van kleine stukjes in de bosrand er echt voor gezorgd heeft dat ze er zelf actiever aan het rondneuzen zijn. Dan is er ineens een extra pad gemaakt of zie ik drie uitstekende konten tussen de bomen. Ik moet ze dus extra stimuleren, maar daarvan gaan ze wel meer zelf op onderzoek uit.

Lees ook

Niets missen van Natuurlijk Paarden? Tof! Volg ons op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Leave a Comment