review hay playbag

Review Hay Playbag

In Advertorial, Natuurlijke paardenvoeding, Reviews paardenspullen by Linda Lebesque7 Comments

Ons testpanel heeft het er maar druk mee tegenwoordig! De afgelopen weken hebben we namelijk de Hay Playbag getest. Dit is een hangende slowfeeder voor in de paddock, wei, stal of trailer. De zak is gemaakt van sterk materiaal met gaten erin, waardoor je paard ruwvoer kan eten. Wat vinden we ervan na een paar weken gebruik?

Het moet gezegd worden, deze slowfeeder is echt gemaakt van supersterk materiaal. De eerste indruk na het openen van de doos was erg goed, en de kwaliteit is zo goed gebleven. Zijn jouw paarden echte slopers? Dan is dit een hele goede optie.

Omdat het materiaal zo stevigs is, gaat het vullen van de zak erg makkelijk. De zak blijft namelijk uit zichzelf een beetje open staan. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe hoog je de Hay Playbag ophangt hoe makkelijk deze na het vullen weer terug te hangen is.

review hay playbag

De zak zelf hangt zo, maar het opzetten van de standaard vond ik wat lastiger. Je moet deze namelijk best een flink stuk in de grond plaatsen wil hij stevig staan. Wij hebben ‘m naast een weidepaal gezet en nog eens extra vastgemaakt, zo blijft de standaard goed staan. Op stal of aan een houten afrastering heb je hier verder geen last van. Om de zak op te hangen heb je trouwens wel een musketonhaak of iets dergelijks nodig.

review hay playbag

De grootte van de mazen vind ik zelf mooi voor fijn tot gemiddeld grof hooi. Ik heb erg grof hooi, sommige pakken tegen stro aan, en dan werd het ons testpanel wat te moeilijk en verloren ze hun aandacht. Het scheelt ook dat mijn paarden zich daarnaast kunnen uitleven op boomstammen, takken en allerlei plantjes. De Hay Playbag met grof hooi was voor hen een soort laatste keus. Voor op stal, in de paddock of de trailer lijkt de Hay Playbag me erg geschikt.

review hay playbag

Sommige mensen vinden trouwens dat een hangende slowfeeder voor een nadelige eethouding zorgt. Ik vind dit zelf niet zo’n probleem. Mijn paarden eten ook veel van bomen en takken, en dan houden ze hun hoofd ook scheef. Al gebruik ik een hangende slowfeeder wel altijd als extraatje of ter overbrugging van een langere periode, bijvoorbeeld ’s nachts.

Ik ben positief over deze slowfeeder! Mooie kwaliteit, makkelijk in gebruik en hij doet zijn werk gewoon goed. Meer informatie over de Hay Playbag vind je hier. Deze en andere slowfeeders zijn te bestellen bij Atorka Ruitersport.

Comments

  1. Het nadeel van deze hangende slowfeeders vind ik wel dat ze niet de natuurlijke graashouding stimuleren. Doordat ze moeten trekken en met hun hoofd scheef of vooruit moeten doen hebben de hals en rugwervels natuurlijk wel te leiden.
    Jammer dat er nog niet echt een oplossing is die de natuurlijke graashouding wel stimuleert.

Leave a Comment