Update – Hoe is het nu met Lucky?

In Natuurlijke gezondheid paard, Persoonlijk by Linda Lebesque2 Comments

De maand mei stond in het teken van Lyme bij paarden. Die maand werd ook duidelijk dat Lucky geïnfecteerd was met de Borrelia bacterie en heb ik jullie meegenomen in zijn behandeling en herstel. We zijn nu een tijdje verder, hoe is het nu met hem?

De behandeling is heel erg goed aangeslagen bij Lucky. Hij heeft zijn ups en downs gehad en was soms ook echt goed ziek, maar ik zag en voelde dat het werkte. Hij was het zo ongelooflijk eens met het natuurgeneeskundige pad dat we gekozen hebben. Mede omdat we er zo snel bij waren maar zeker ook door de deskundige hulp van Ilonka, kan ik met een gerust hart zeggen dat de bacterie niet meer gemeten wordt. Lucky is weer beter. Hij heeft in totaal drie consulten gehad met bijbehorende middelen.

Dit betekent niet dat we weer helemaal op ons beginpunt zijn. Hij heeft er toch wel flink onder geleden. Doordat ik hem niet heb kunnen trainen is hij weer behoorlijk scheef geworden. Ook is hij veel bespiering verloren. We zijn nu weer rustig samen aan het werk en hebben ook al een paar buitenritjes gemaakt.

Hij heeft alleen nog last van zijn kogels, er zitten nog steeds zachte bulten op. Dit is misschien wel aan het licht gekomen door het ziek zijn, maar de oorzaak hiervan ligt bij de afwijkende stand van zijn achterbenen. Hij loopt er niet kreupel door, maar het zorgt er wel voor dat ik hem niet meer volop kan trainen. Dit is niet erg, want wat dat betreft werd het ook tijd om het stokje over te geven aan Bliss. Voor Lucky zoek ik nog naar een manier om zijn lichaam hierin te ondersteunen. Verder blijven we wel rustig trainen en mag hij nog lekker mee op buitenrit. We zien wel even hoe het loopt.

Hij voelt zich in ieder geval weer goed en is weer helemaal zijn “ietwat bazige en lompe lollige-Houdini-zelf”. Op de foto zie je mij als een blije kip genieten van eindelijk weer een buitenritje op zijn rug, haha!

Leave a Comment