vind jouw balanspunt paard

Verslag van de training van Lucky

In Advertorial, Grondwerk, Persoonlijk, Reviews paardenspullen by Linda Lebesque4 Comments

Dit voorjaar heb ik eindelijk een super fijne instructrice gevonden voor Lucky en mij. Dat was echt een hele zoektocht, want ik vind het heel belangrijk dat instructie bij zowel ruiter als paard past. Ik wilde heel graag rechtrichten, maar niet strikt volgens één methode. Daarnaast wil ik graag veel theorie zodat ik het cirkeltje in mijn hoofd rond kan krijgen, anders ga ik het niet snappen en zelf toe kunnen passen. Ook hebben Luck en ik allebei baat bij een zachtaardig maar toch doelgericht persoon die ons op een positieve manier stimuleert. Dit alles heb ik gevonden bij Moniek Jansen van Bewust Rechtrichten. Vanaf de eerste minuut was ik helemaal gelukkig dat het ook op deze manier kan, en Luck trouwens ook.

Bootcamp Rechtrichten

Omdat deze manier van rijden voor ons allebei nieuw is, heeft Moniek Lucky de eerste vier weken getraind terwijl ze me vertelde wat ze deed. Daarna hebben we twee weken intensief gelest, bijna een soort bootcamp rechtrichten haha! Dit was voor ons echt een mooie kickstart die we goed konden gebruiken.

Ondertussen zijn we al iets verder, maar ik laat jullie graag de voortgang van deze trainingsperiode zien. Ik vind het verschil tussen de foto’s echt bizar!

14 mei

Moniek is begonnen met Lucky te masseren. Zo kon ze voelen waar hij veel spanning op de spieren had en of er andere problemen waren. Daarnaast wilde ze Lucky graag wat meer in contact brengen met zijn lijf. De eerste paar weken heeft ze hem na het longeren en rijden ook regelmatig tussendoor gemasseerd.

lucky 14 mei

23 mei

Hier zie je Luck 11 dagen later. In die periode is hij mooi in zijn vacht gekomen, dus dat maakt al een heel verschil. Als ik deze foto zie en vergelijk met de laatste foto of hoe hij nu is dan schrik ik wel een beetje: had niet door dat hij zo weinig bespiering had zeg!

lucky 23 mei

31 mei

Hier zie je dat hij flink is gaan groeien in bespiering. Moniek werkte veel met hem aan de dubbele longe en reed hem ook.

lucky 31 mei

24 juni

Bijna een maand later. Omdat ik ziek was hebben we even een week niets gedaan, maar hebben de draad daarna weer mooi opgepakt. Het zonnetje doet ook veel natuurlijk, maar wat heeft hij zich mooi ontwikkeld hè?

lucky 24 juni

8 juli

Twee weken later. Hier zie je dat hij wat meer begint uit te zwaren in de breedte.

lucky 8 juli    

Ik ben echt super tevreden met deze trainingsperiode. Ik had van tevoren echt niet verwacht dat hij in zo’n korte periode zo veel zou ontwikkelen. Hij pakt het echt mega snel op allemaal, is heel fijn te rijden en bouwt super veel spieren op. Moniek zegt dat het allemaal nog veel meer kan, maar ik vind het verschil al helemaal geweldig. Ook in vrijheid beweegt hij zoveel fijner! Hij is speelser en stoerder geworden en helemaal in zijn sas met zijn ‘nieuwe lijf’ en bijbehorende capaciteiten.

Woon je in de buurt van Oss of Langenboom? Dan kan ik je Moniek van harte aanbevelen. Ze beheerst meerdere methoden van het rechtrichten, werkt veel met centered riding en geeft les bij jou op locatie. Als je wat verder weg woont kun je ook een lesdag organiseren met meerdere mensen.

Kijk voor meer informatie eens op de website van Bewust Rechtrichten.

 

Leave a Comment