paddock paradise

4 prachtige praktijkvoorbeelden van natuurlijk paarden houden

In Natuurlijk paarden houden by Linda Lebesque7 Comments

Er zijn al prachtige praktijkvoorbeelden van natuurlijk paarden houden voorbij gekomen op deze website. Zonde om die helemaal naar beneden te laten zakken door alle andere artikelen! Een overzichtje van de artikelen in de Buitenkijken rubriek tot nu toe.

Paddock paradise van Bless en Bieke

Hier lees je hoe een stuk grond omgetoverd wordt tot paddock paradise. Een heel herkenbaar verhaal, ook met alle nieuwe ervaringen en kennis die je opdoet in zo’n proces. Met leuke foto’s en een filmpje van de mooie Tinkerdames.

> meer over het paddock paradise van Bless en Bieke

paddock paradise bless bieke

De evolutie van een paddock paradise

Het paddock paradise van deze vier vriendinnen is nu al een tijdje echt een paarden paradijsje, maar dat is niet altijd zo geweest. Vol positief (of naïef?) optimisme werd in april 2011 begonnen aan de ontwikkeling van dit paddock paradise. Sindsdien is er een hoop veranderd. Graag delen we deze evolutie, omdat we blij zijn met het resultaat en willen laten zien dat er van alles mogelijk is.

> meer over de evolutie van een paddock paradise

paddock paradise

Petra’s Rocky Mountain Horses

Petra fokt hobbymatig met Rocky Mountain Horses, een bijzonder en nog niet zo’n bekend ras. Petra houdt, voert en traint haar paarden op een hele natuurlijke manier. Dit keer eens geen paddock paradise, en een artikel met prachtige foto’s!

> meer over Petra’s kudde Rocky Mountain Horses

rocky mountain horses

Paddock paradise op 4000 vierkante meter

Een beperkte ruimte is ideaal om als een paddock paradise in te richten. In dit verslag van de Viva Ranch zie je hoe zij met een beperkt budget op 4000 m² ruim 400 meter track hebben aangelegd. Ook hebben ze diverse zelfgemaakte slowfeeders in gebruik.

> meer over het paddock paradise van de Viva Ranch
viva ranch

En binnenkort kan ik weer een mooie update geven over ons eigen plekje, want deze maand gaan we de wei in ieder geval omtoveren tot een basic paddock paradise met bosrand verwerkt in de track. Hou jullie op de hoogte!

Comments

  1. Is het ook mogelijk om een PP te maken op het kleine wei? Hebben jullie evt. wat ideen? Daar zou ik heel blij mee zijn. Groetjes Marielle

    1. Author

      Hoi Marielle, daar komt vanavond een artikel van online! Ik heb namelijk zelf maar 2000 vierkante meter en ook een paddock paradise :)

Leave a Comment