buitenkijken morvan rustique

Buitenkijken bij Morvan Rustique in Frankrijk

In Grondwerk, Hoefgezondheid, Natuurlijk paarden houden, Natuurlijke gezondheid paard by Linda LebesqueLeave a Comment

door Nancy

Morvan Rustique is een kleinschalig vakantieverblijf voorzien van zes vakantiehuizen en vier lodgetenten geheel vrij gelegen op een terrein van 5 hectare met mooi uitzicht. We wonen met onze beestenboel in regionaal natuurpark du Morvan hartje Bourgogne in Frankrijk. Wij hebben bewust voor Irish cobs gekozen, zij passen met hun sterke bouw perfect in deze heuvelachtige omgeving en hun koele karakter is erg fijn voor onze gasten. Tinkers zijn onze passie en dat delen we graag met onze gasten. Naast onze acht tinkers hebben we een kinderboerderij, ezels, hangbuikzwijntjes, geitjes en een lieve shetlandpony.

Natural horsemanship

Ik had ervaring in de dressuursport met het Friese paard en later mijn eigen KWPN-ruin. Maar ik kon daar niet helemaal mijn ei in kwijt. Vijftien jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met natural horsemanship en toen wist ik: dit is wat ik wil. Het natuurlijke voeren we door in het hele houden van de paarden. Zomer en winter lopen onze paarden in een groep, op een ruime wei met schuilstal, bossages en bronwater.

buitenkijken morvan rustique

Blootsvoets, bitloos en boomloos

Ik maakte hier in Frankrijk kennis met een hoefsmid die natuurlijk bekapte. Ik wist in eerste instantie niet beter of de paarden hebben op een ondergrond zoals hier ijzers nodig, maar ik probeerde het en je ziet dat het werkt. Ook het bitloos rijden vinden wij geweldig. Dankzij het bitloos rijden lopen de dieren veel meer op eigen benen en hebben ze meer vertrouwen in de ruiter. We kiezen ook voor boomloos rijden met fijne barefoot zadels. Deze zadels vormen zich meer naar het paard, belemmeren het paard niet en zitten fantastisch.

buitenkijken-mr-3

 

We laten graag aan onze gasten zien dat het ook paardvriendelijk en anders kan… Ik heb veel oude gewoontes losgelaten en merk dat onze paarden nu gezond zijn en lekker in hun vel zitten.

Paardrijden

Wij maken prachige ritten met onze gasten door de ongerepe natuur van de Morvan en maar liefst 600 km aan ruiterroutes. Het gebied kenmerkt zich door mooie vergezichten, landweggetjes, bossen, riviertjes en oude dorpjes.

buitenkijken morvan rustique

Alle informatie m.b.t. het paardrijden staat op onze website www.paardrijdenfrankrijk.nl en de site van Morvan Rustique www.morvanrustique.com.

Leave a Comment