Meest gelezen in november

In Do It Yourself, Natuurlijk paarden houden, Natuurlijke paardenvoeding by Linda LebesqueLeave a Comment

Elke maand zet ik de meest gelezen artikelen voor je op een rij. In november waren dat artikelen over voeding, paarden houden en de Buitenkijken rubriek.

1. Interview met de man achter Metazoa

Nog maart kort geleden geplaatst, maar nu al het meest gelezen artikel van november. Ik hield een interview met Marc Jansen, de man achter Metazoa. Ik vroeg hem alles over zijn visie op paardenvoeding, het idee achter Metazoa en de samenstelling van de brokjes.

Lees hier het interview.

2. Buitenkijken: Petra’s Rocky Mountain Horses

In de Buitenkijken rubriek keken we mee met Petra van den Berg. Zij fokt hobbymatig met Rocky Mountain Horses, een bijzonder en nog niet zo’n bekend ras. Petra houdt, voert en traint haar paarden op een hele natuurlijke manier. Dit artikel is alleen al voor de foto’s de moeite waard om even te bekijken.

Bekijk hier het artikel en de mooie foto’s.

3. Hebben paarden een stal écht nodig?

Er zijn genoeg redenen om wél een stal te maken voor je paard. Om je paard te beschermen tegen extremere weersomstandigheden, uit praktisch oogpunt als we veel met ze trainen, als je paard ziek is, oud of om een andere reden meer zorg nodig heeft. Maar hebben paarden die stal nou echt nodig? Dierenarts en wetenschapper Nancy Diehl van Thehorse.com legt uit.

Lees hier het artikel.

4. Tijdelijke oplossing voor modderpaden

Heb jij net als ik ook zo’n last van modderige stukken in je paddock? Krijg jij je kruiwagen ook haast niet meer door de blub gesleept? Dan heb ik een goede budget tip voor een tijdelijke oplossing. Vorige herfst en winter heb ik over oude golfplaten gewandeld, van die kartonnen dingen. Dat werkte op zich goed, maar die golfplaten zijn behoorlijk duur en houden het misschien net een seizoen uit. Omdat wij hier helaas niet meer kunnen bestraten, moesten we dus op zoek naar een andere, liefst niet te dure oplossing. Dat werd kunstgras.

Bekijk hier de tijdelijke oplossing.

5. Mineraalverhaal

De voeding van je paard bestaat maar voor een klein percentage uit mineralen, toch zijn ze super belangrijk. Zonder mineralen kan een paard geen vetten, eiwitten of koolhydraten opnemen, zouden spieren en zenuwen niet normaal functioneren en zouden de botten niet sterk genoeg zijn. In dit artikel worden de belangrijke mineralen voor paarden besproken.

Lees hier het mineraalverhaal.

Leave a Comment