ScratchnAll schuurhoek voor veilig schuren

Veilig schuren met ScratchnAll schuurpads

In Do It Yourself, Gezondheid, Natuurlijk paarden houden, Reviews paardenspullen by Marianne Gloudemans87 Comments

Kan jouw paard veilig de manen en staart schuren? Veel paardeneigenaren willen actief voorkomen dat hun paard schuurt. Je wilt uiteraard niet dat je paard vol kale plekken rondloopt. Heb jij ook uit angst voor schade aan de prachtige manenkam, voorpluk en staart alle mogelijke hoeken waar je paard zou kunnen schuren afgezet met schrikdraad? Met de beste bedoelingen ontneem je je paard hiermee de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen. Paarden hebben het nodig om lekker te kunnen schuren.

Tijd dus om een veilige schuurplaats voor je paard in te richten! Bij Natuurlijk Paarden namen we de proef op de som en probeerden verschillende borstels en schuurmatten uit. Er is tot nu toe maar één oplossing die na meer dan een half jaar intensief gebruik nog helemaal heel is: de ScratchnAll schuurpads. Een echte aanrader voor iedere (inloop)stal, paddock en weide! En: we mogen een setje van drie pads weggeven!

Waarom schuurt een paard?

Je paard schuurt om zijn vacht te verzorgen. Vachtverzorging is een natuurlijke behoefte van paarden. Het verwijderen van losse haren en in de vacht achtergebleven vuil en bijvoorbeeld zaden van planten is een instinctieve bezigheid.

Een andere reden waarom paarden schuren is: omdat ze jeuk hebben. Jeuk en kriebels zijn vervelend. Ieder dier (en ieder mens) heeft wel eens een nare kriebel. Jeuk hoeft niet direct een medische aanleiding te hebben. Een steek of beet van een insect, loskomende wintervacht, zweet dat door je haren kruipt: allemaal vervelende kriebels die heel normaal zijn, maar waar je als paard wel snel van verlost wilt worden.

Met een achterhoef kun je je als paard nog atletisch achter de oren krabben en bij een kriebel aan billen zijn er creatieve paarden die in zittende houding over de grond heen en weer bewegen. Maar daar houden de mogelijkheden om zelf van de jeuk af te komen wel zo’n beetje op. Wat nu?

ScratchnAll veilig schuren voor paarden

ScratchnAll schuurpads monteer je eenvoudig op een hoek voor een veilige schuurplaats

Krabbelen en kroelen: sociaal gedrag in de kudde

Een soortgenoot is superhandig om bij de onbereikbare plekjes te komen. En als wederdienst krabbel je ook lekker op zíjn schoft en staartwortel. Heb je wel eens de tijd genomen om naar paarden in de natuur te kijken? Paarden die in een kudde leven zijn een belangrijk deel van de dag met dit sociale, verzorgende gedrag bezig.

Krabbelen en kroelen versterkt de band tussen paarden onderling, en ook voor een veilige hechting tussen een merrie en haar veulen is het samen krabbelen heel belangrijk.

paarden sociaal gedrag

Helaas zijn er nog heel veel paarden die individueel worden gehuisvest. Een paardenbox met een eigen paddock of uitloop met een directe buurman- of vrouw lijkt een mooie oplossing: je paard kan immers over de rand van de paddock zijn soortgenoten zien. Samen krabbelen en kroelen is echter onmogelijk. Daarnaast zijn de randen van de paddock meestal ook nog helemaal met schrikdraad afgezet om te voorkomen dat er schade aan de omheining ontstaat. Krabbel-zelfbediening is er dan ook niet bij.

schuren om losse haren kwijt te raken

Je paard schuurt om losse haren kwijt te raken

Zomereczeem: vreselijke jeuk

Het kan dat je paard een aanhoudende, afschuwelijke, kwellende jeuk heeft die vooral in het warme seizoen de kop op steekt. Komt je paard óm in de jeuk door bijvoorbeeld ernstige zomereczeem? Probeer dan te zoeken naar de oorzaak.

Naast je paard een goed geventileerde, koele schuilplek bieden bij zonsondergang (de tijd van de dag dat de mugjes het actiefst zijn), kun je méér doen. Verbeteringen in de voeding en het bevorderen van veel beweging zijn een must bij zomereczeem. Een voedingssupplement met ondersteunende lotion zoals Bye Bye Itch van Hilton Herbs geeft daarbij vaak een goed resultaat, al binnen enkele weken.

Hoewel je het misschien niet kan aanzien dat je zomereczeem paard zijn staart en manen staat te schuren (dat gaat er vaak heel hard aan toe!), is het niet paardwaardig om hem alle mogelijkheden tot schuren te ontnemen.

Paarden kroelen vachtverzorging sociaal

Stress door jeuk

Stel je eens voor. Je bent net gestoken door een mug en je mag níet krabben. Hoe langer je niet mag krabben, hoe erger de jeuk wordt: tot je op een gegeven moment aan niks anders kunt denken dan die vreselijke kriebel. Paarden die geen enkele mogelijkheid hebben om van hun jeuk af te komen, kunnen daar flink gestrest door raken. En stress kan vervolgens weer tot allerlei gezondheids- en gedragsproblemen leiden.

Verrijking van je paardenhuisvesting: een veilige schuurplaats

Ben je huiverig om je paard zelf te laten schuren? Het kan inderdaad zijn dat hij zich verwondt aan scherpe randen en splinterende deuropeningen. Dat zijn vaak precies de plekken die je paard uitkiest om van zijn jeuk af te komen.

Je kunt als eigenaar zélf al veel doen om de ideale, veilige schuurplaats voor je paard te maken. Zelfbediening om op een veilige manier van de kriebels verlost te worden: daar doe je je paard een enorm plezier mee. Het creëren van een fijne schuurplek is een belangrijke verrijking van je paardenhuisvesting.

paard haren schuren

Bezems: snel kapot

Een bekende oplossing is het ophangen van bezems (zonder de steel). Leuk bedacht, maar deze zijn vaak niet bestand tegen de enorme schuurdruk die je paard erop uitoefent. Bezems moeten om de haverklap worden vervangen omdat de haren plat worden gedrukt en zelfs verdwijnen. Het overblijvende houten stuk heeft daarbij vaak ook nog scherpe randjes.

Rubberen matten met noppen

Er zijn ook rubberen matten met noppen te koop. Dat leek ons een perfecte oplossing. We schaften vorig jaar een paar matten aan en schroefden deze in de inloopstal op een hoek. Onze paarden maakten er al snel gretig gebruik van. Helaas begonnen de rubberen nopjes al binnen een paar weken af te breken. Tot er na korte tijd alleen nog maar bijna gladde rubber matten tegen de wand over zijn gebleven. Prima nog om te laten hangen, maar echt lekker schuurt dat natuurlijk niet meer. Nog los daarvan: wáár zijn die nopjes naartoe? Ze komen in de bodem terecht waar ze ook nog voor vervuiling zorgen…

paard schuurt tegen schuurmat rubber

Na korte tijd waren er nog maar enkele rubberen nopjes over op de oude schuurmatten

Andere schuurmatten voor paarden

Schuurmatten voor paarden die lijken op zo'n harde deurmat houden het helaas vaak ook niet lang uit. Het is lastig om ze goed op te hangen, waardoor vaak al snel hoeken loslaten. Bovendien is de schuurmat binnen de kortste keren al kaal geschuurd. Ook geen duurzame, fijne oplossing dus.

ScratchnAll schuurpads: test door onze kudde

We kregen iets meer dan een half jaar geleden de mogelijkheid om wat nieuws uit te testen: ScratchnAll schuurpads. In eerste instantie waren we wat sceptisch: deze schuurmatten zijn niet zo groot en vrij prijzig. Maar ze zijn van superdegelijk, rubberachtig materiaal gemaakt en hebben stevige, maar flexibele noppen. We namen de proef op de som.

Veilig schuren vachtverzorging ScratchnAll

Het leuke van ScratchnAll is dat je de pads eenvoudig op een hoek kunt monteren doordat je ze op de v-groef kunt ‘vouwen’.

Een oude rechtopstaande spoorbiels die al favoriet was bij onze paarden om tegen te schuren gebruikten we om de eerste zeven ScratchnAll schuurpads tegenaan te schroeven. Met al snel succes: doordat de schuurplaats al bekend bij ze was, stonden de paarden er al snel lekker tegenaan te schurken.

schuurpaal voor paarden om veilig te schuren

We monteerden deze ScratchnAll schuurpads in november vorig jaar. Nu, eind mei, is er nog altijd geen één rubberen nopje afgebroken. Dat terwijl de paal waar de pads tegenaan zijn geschroefd echt in weer en wind buiten staat. En er een kudde van minstens zeven paarden dagelijks gebruik van maakt. Onze paarden zijn er zó blij mee, dat we dit voorjaar op meer plekken de ScratchnAll pads hebben opgehangen.

Veilig schuren zomereczeem ijslander Scratchnall

De grijze ScratchnAll schuurpads zijn wat zachter: ideaal voor het hoofd van je paard

De haren die achterblijven in de ScratchnAll schuurpads haal je er handig uit: even een beginnetje maken met een hoevenkrabber en je trekt een hele ‘lap’ haar weg.

eenvoudig haren uithalen na schuren ScratchnAll

Kies de juiste plek

Paarden hebben zo hun favoriete plekken om 'rond te hangen'. Vaak is in de buurt bij deze plekken ook een boomstam, paal, muur, staldeur, kozijn of andere rand waar ze lekker tegenaan schuren.

Wij maakten gebruik van de vaste routines van onze paarden bij het kiezen van de plek voor de ScratchnAll schuurpads. Binnen een dag werd de geüpdatete versie van hun bestaande schuurpaal al dankbaar in gebruik genomen.

Houd jij je paarden, net als wij, aan huis? Dan is het extra leuk wanneer de schuurpaal (of schuurmuur, of schuurboomstam) op een plek staat waar je zelf goed zicht op hebt. Bijvoorbeeld vanaf je terras. Schuren tegen de ScratchnAll schuurpads levert de meest geweldige 'live televisie' op!

Zorg er wel voor dat je de ScratchnAll schuurpads tegen een super stevige paal, muur, deurkozijn of boomstam monteert: er komen flink wat krachten op!

ScratchnAll veilig schuren voor paarden

5 ScratchnAll tips voor optimaal schuurgenot

Hoe kun je ervoor zorgen dat je paard of pony het meeste profijt heeft van deze fijne ScratchnAll schuurpads? Hier volgen enkele tips:

 • Monteer de schuurpads op een plek waar je paard al zelf graag schuurt. Deze plek herken je bijvoorbeeld aan gladgepolijst hout of achtergebleven haren;
 • Maak je een nieuwe schuurplek? Monteer de ScratchnAll schuurpads dan op schouderhoogte van je paard of pony;
 • Paarden houden van schuren tegen een hoek: met ScratchnAll pads maak je eenvoudig een veilige 90 graden hoek om tegen te schuren;
 • Wil je het schuuroppervlak vergroten? Je kunt de ScratchnAll pads monteren met ongeveer 2 centimeter tussenruimte;
 • Door de golvend gevormde zijkanten van de schuurpads kun je ze eenvoudig tegen elkaar aan monteren voor een schuurplaats op maat: horizontaal én verticaal.

kies een stevige schuurpaal voor scratchnall

Win jouw eigen ScratchnAll schuurpads!

Bij Natuurlijk Paarden mogen we namens HoofWear een setje van drie ScratchnAll schuurpads in een kleur naar keuze verloten onder de lezers van deze blog.

Wil jij kans maken op deze set fantastische schuurpads? Schrijf in je reactie* onder deze blog waarom je ze graag voor jouw paard (of het paard van een stalgenoot) zou willen winnen en op welke plek je ze graag zou willen monteren. Zo loot je automatisch mee! Veel succes!

Hangen jouw oude schuurmatten en bezems er ook versleten bij en kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan met het maken van een veilige schuurplaats voor je paard of pony? De ScratchnAll schuurpads shop je online bij HoofWear.

win ScratchnAll schuurpads voor veilig schuren

*Let op: je reactie is niet direct zichtbaar onder dit bericht – ik moet deze nog handmatig goedkeuren, waardoor het even kan duren voordat je hem terugziet.

Winnaar bekend!

De winnaar van de set ScratchnAll schuurpads is inmiddels bekend, je kunt dus niet meer meedoen aan de winactie.

Winnares Dominique schreef: "Heel graag. Mijn matten scheuren en bezemharen gaan plat liggen en zowel de paarden als hangbuikzwijntje maken er graag gebruik van. Ik heb 3 bielzen tegen elkaar als krabpaal waar ze mooi op zouden passen."

schuurmat voor paarden gaat snel stuk

"Zo ziet het er nu uit - ik zal ook een foto maken als de ScratchnAll pads er zijn!"

Van harte gefeliciteerd Dominique, we hopen dat je paarden en zwijntje net zoveel plezier van de ScratchnAll pads zullen hebben als onze paarden!

Tip van Natuurlijk Paarden: ondersteuning bij zomerjeuk

Hilton Herbs Bye Bye Itch voor paarden met zomereczeem

Ondersteun je paard bij zomereczeem met Bye Bye Itch van Hilton Herbs. Dit smakelijke kruidensupplement en verzachtende lotion is speciaal ontwikkeld voor paarden en pony's met zomerjeuk. Tip: start enkele weken vóór de start van het voorjaar al met dit supplement om ervoor te zorgen dat de kruiden de tijd hebben om goed in het lichaam van je paard te worden opgenomen.

Image

Marianne Gloudemans

Redactie NatuurlijkPaarden.nl
Blogs  

Comments

 1. Voor mijn shetlander en ijslander. Ze hebben beide last van wat jeuk door hun dikke vacht. Ik borstel ze vaak maar toch zorgt de warmte nog voor wat jeuk.

  Ik heb gewone borstels ophangen, maar dat lijkt toch niet voldoende te zijn voor de ijslander. Zij begint helaas weer aan haar neus wat te schuren met kale plekken tot gevolg.

  Daarom zou ik deze graag winnen. Een gewone voor de shetlander om op haar hoogte te hangen en een grijze voor de ijslander haar snoet.
  Ik zou deze op de hoek van de stal hangen.

 2. Omdat een IJSLANDER nou eenmaal NOG MEER haar kwijt moet en de huidige borstels stuk zijn Kan ze samen mert dr vriend lekker SCRATCHEN

 3. Wat een gave winaktie, wil deze graag winnen voor mijn 3 shetjes die een eigen pp hebben met al veel vee borstels. Maar ze schuren ook graag aan de hoeken van hun schuilstal en deze ScratchnAll schuurpads zijn hiervoor dus ideaal. Dus zeer welkom voor mijn 3 monstertjes.

 4. Ik doe super graag mee om voor onze 4 paarden deze schuur pads te winnen.
  In de paddock hebben we een grote paarden waar ze nu aan schuren.

 5. Oh dit zou geweldig
  Zijn voor in onze paddock met uitloopstallen.
  We hebben pas sinds een jaar onze paarden aan huis en verbeteren steeds weer een stukje
  Dit is weer zo’n positieve uitbreiding voor mijn lieve pony en zijn beste vriend
  We gaan hard duimen

  1. Ik wil mijn paarden graag verschillende mogelijkheden geven om te kunnen schuren. Mijn kleine minishetlander heeft nog geen schuurmogelijkheid omdat een grote schuurborstel op zijn hoogte niet veilig is voor de grotere paarden.
   Dit is voor mijn mini en voor de andere paarden een top oplossing

 6. Ooh hoe geweldig zou dit zijn voor ons yin&yang duo. De ’totempaal’ staat er zelfs al, ready to go! Kunnen ze stoppen met eraan te knabbelen en in de plaats eraan krabbelen 🙃 En hoeven wij zelf ook geen schuurpaal meer te spelen. Hoe harder krabben, hoe beter. En daar zijn ze niét subtiel in haha. Volgens hun worden mijn armen véél te snel moe! Zo’n schuurpads daarentegen zijn helemaal onvermoeibaar. Ik gun die zwarte en witte zo erg om echt eens lekker te kunnen krabben tot ze even helemaal genoeg hebben 🤩🍀

  1. Ik vind het heel mooi om al die reacties te lezen. Hoeveel mensen er zijn die nadenken over het paardenwelzijn. Hun paard(en) een nog fijner leven gunnen. Er nagedacht wordt om dingen te veranderen en te verbeteren! Ik gun het aan ieder paard waar ervoor mee is gedaan aan de winactie.
   Maar aan die van mezelf natuurlijk ook. Mijn drie kanjers. Met alle drie behoefte van tijd tot tijd om eens lekker ergens tegenaan te schuren. De een soms wat meer als de ander.
   Nu in een verbouwing, de schuur aan mijn weiland/ paddock gaat over 1,5 week plat en komt er een nieuwe terug, hierdoor raak ik een en ander kwijt, maar ik ga daardoor mezelf uitdagen om het nog weer mooier en leuker te maken voor mijn paardjes en natuurlijk zouden deze schuurpads een geweldige aanwinst voor ze zijn. De mega grote dikke balken die ik al heb liggen zijn er perfect voor.

   Ik wens de winnende paard(en) er super veel kriebel kriebel krab schuur plezier mee!

 7. Zo’n set zou ons paradijsje compleet maken voor onze pony’s! Van alles geprobeerd….. niets blijkt bestand. Dit zou gewoon kriebelweg geweldig zijn! Alvast bedankt namens Dreamer en Britt ;)

 8. Bij ons in het paddock paradise staan 4 grote paarden en 6 shetjes ( wie weet nog meer shetten😜) die zullen het heerlijk vinden!! Uiteraard hebbn ze hier allemaal wel eens last van kriebels.. en als ze dit aan een eventuele paal/boom doen, brengt het eigenlijk alleen problemen met zich mee…. kale plekken, manen eruit, splinters en kale bomen 🤭

  vooral de shetjes die moeilijk door hun haar heen komen. Want die hebben het vreselijk warm nu…

  In ieder geval weet ik al een 2 tal plekjes om ze vast te schroeven zodat klein en groot ervan kan genieten.

 9. Jaaaa, mij en mijn kudde Friezen kan je ontzettend blij maken met deze set schuurpads. In het land is alles met stroomdraad begrensd en dat is niet ideaal. Onlangs heb ik een paal in de wei gezet waar ik iets tegen aan wil bevestigen zodat de paardjes lekker kunnen schurken…..

 10. Dat zou gaaf zijn voor onze slopers! Alle bezems worden tot op de draad weg geschuurd😁. Op de palen van onze overkapping zou dit heel fijn zijn!

 11. Nou, ik had al bezems liggen om ze te monteren in onze pp. Maar dit is dus een uitkomst als de bezem niet werkt. 4 grote paarden en 6 shetjes ( wie weet nog meer shetten😜) die zullen het heerlijk vinden vooral de shetjes die moeilijk door hun haar heen komen. Want die hebben het warm nu😞.
  In ieder geval weet ik al een 2 tal plekjes om ze vast te schroeven zodat groot en en kan genieten.

 12. Ik denk dat mijn Haflinger spontaan een dansje gaat doen als hij deze ziet. En ik ook want dan gebruikt hij mij niet meer als schuurpaal 😂

 13. Voor mijn 30 jarige fjord die altijd staartkriebels heeft zou ik dit heel graag willen proberen. Hij heeft een stal met uitloop en staat regelmatig te schuren met een ontplofte staart tot gevolg. Ik ga heel hard duimen.

 14. Ik zou heel graag meedoen voor deze schuurpads! Misschien blijven de hooibakken dan wel een keer een dag op dezelfde plaats staan🙈

  Ik zou ze op de hoek van onze schuilstal monteren zodat de paarden veilig van hun jeukjes ontdaan kunnen worden.

 15. Deze pads zouden super zijn voor mijn 3 toppers, die nu op het moment de bomen in de weide gebruiken om te krabben.
  De bomen zijn er niet zo blij mee en zouden deze pads graag gebruiken als beschermlaagje, en de paarden zouden er ook heel blij mee zijn!

 16. Ik zou ze willen monteren in en om de schuilstal van de paddock paradise waar we staan met onze paarden, om het nog fijner voor ze te maken. Ze schuren nu tegen redelijk gladde ronde balken dus wat extra scritchy-plekjes zijn zeer welkom!

 17. Onze paarden kriebelen nu vaak tegen ons ijzeren hek aan, waardoor ze al een keer de sluiting open hebben gejeukt. Dit zou een ideale oplossing voor ze zijn!

 18. Vorige week vond ik de hooi container omgevallen in de paddock liggen. Die was duidelijk niet tegen bestand tegen zoveel pony schuur geweld. Gelukkig kunnen de Welsh dames op leeftijd elkaar wel lekker groomen en zijn er kinderen die ze graag borstelen.
  Ons ponyparadijs is vorig voorjaar aangelegd en wordt nog steeds elke keer iets mooier en beter. Deze schuuratributen zouden daarom erg welkom zijn! Niet alleen voor de pony’s, maar ook voor de gasten van de camping die dan rustig vanaf een bankje kunnen genieten van natuurlijk paardengedrag.

 19. Mijn schoonvader en vriendin zijn pas verhuisd met hun paarden en moeten daar de stal nog helemaal inrichten. Hun paarden zouden dit erg fijn vinden! En dan heb ik meteen een goed housewarming cadeau 🤗

  1. Ons mooie clubje van 6 (4 ijslanders en 2 Shetlanders, samen de eilanders genoemd), kan wel een goede plek om veilig tegenaan te schurken gebruiken. Nu wordt vaak het toegangshek gebruikt, wat en niet goed is voor het hek, de veiligheid, maar ook niet de beste oplossing voor de paardenlijven. We zijn steeds bezig de paddock en weide te verbeteren in het voordeel van het welzijn van de paarden. Hopelijk kunnen we ze helpen hun wintervacht kwijt te raken door het plaatsen van deze pads!

 20. Wauw. Echt 1 woord: WAUW! Dit zou een geweldige aanvulling zijn voor mijn kleine paddock paradise.

  Een van mijn merries heeft een voedselallergie. Vorig jaar heeft ze zich tot bloedens toe opengeschuurd op haar lichaam. Helaas met de gevolgen van dien. Door het schuren tegen hout heeft zich een flink abces ontwikkeld op haar hals. De dierenarts heeft deze schoon moeten maken. Momenteel blijft het een gevoelig plekje.

  Het is nu redelijk onder controle. Helaas heeft ze snel last van de temperatuurschommelingen waardoor ze wederom een jeukuitbraak heeft. De hele inloopstal heb ik behangen met bezems. En helaas moeten ze snel vervangen worden omdat de haren van de bezems helemaal krom staan.

  Dit zou dus echt DE uitkomst zijn voor haar!

  1. Jaaaa! Dat zou gaaf zijn voor mijn kudde shetters en pp in wording. Heb op de track een paar afgeknotte hangplekken gecreëerd voor de dames, daar zou ik er graag 1 neer willen zetten. Hier een fotootje van een gedeelte van de bende van ellende. Saskia Straver , ook iets voor jullie friezels?

 21. Oh dit zou echt top zijn voor onze paddock paradise! De paarden bedenken de gekste plekken om te schuren en krabben en regelmatig moeten wij dan weer aan de klus om de uitgekozen plek veilig te maken. Er zijn er een paar die nogal lomp schuren… Met deze pads kunnen de paarden zo lomp schuren als de willen zonder dat zij, of de schuur plek kapot gaan, dus dat zou echt top zijn!

 22. Voor onze Bram die dit jaar niet heel lekker door zijn vacht heen komt maar t ook heerlijk vindt om gekrabbeld te worden ..en zijn vriendin Fudge daar niet altijd zin in heeft ..dus extra schuurplekkern die lang meegaan.. zou geweldig zijn, want de bezems zijn idd snel geplet..ondanks dat dat voor nu heerlijk is … zou een 5 sterren schuurplek natuurlijk nog fijner zijn! Groetjes Jessica, Brammetje & Fudge

 23. Dit zou een oplossing zijn voor mijn eczeem paard en het paard van mijn stadgenoot. Laatste schuurt omdat hij heel veel verhaard . Het schuren van mijn paard gaat zelfs aan een stenen muur en dat veroorzaakt lelijke plekken.

 24. Wat zouden deze pads fantastisch zijn voor mijn op leeftijd zijnde appaloosa! Ondanks het gebruik van sprays, kruiden en borstels verliest ze elk jaar weer haar lok op haar voorhoofd. Voor de kleine appaloosa zou het heerlijk zijn om haar wintervacht weg te kunnen schuren. Pad zien er mooi en functioneel uit!

 25. Hallo ik ben Lucky, net 3 jaar en een echte Apony. Ik hou niet van de stal dus woon tegenwoordig in het paddock paradijs van Anneke ❤️ In het begin samen met mijn grote bonte vriendin Odille, maar die is er helaas niet meer. Nu heb ik tijdelijk schapenvriendjes tot er een nieuwe leuke paardenvriend komt. Maar die schapenvriendjes kunnen niet zo lekker kroelen. En ik vind het heeeeeerlijk om mijn lijfje langs iedere paal, muur of ander jeukobject te kriebelen! Ik zou heel blij worden van een kriebelhoekje in de schuilstal want daar kriebel ik het liefste.
  Groetjes Lucky 🍀

 26. Wat zou dat heerlijk zijn voor mijn op leeftijd zijnde appaloosa! Ondanks het gebruik van sprays en kruiden en opgehangen borstels verliest ze elk jaar weer haar lok op het voorhoofd door schuren. En de kleine appaloosa kan zo heerlijk haar dikke wintervachtje wegschuren. Mooie functionele schuurpads!

 27. De schuurpads zouden voor mij en mijn paard een oplossing zijn, want nu ben ik de krabpaal :-) De kleine shetlanders kunnen immmers niet bij de plaatsjes waar hij zo graag gekrabt wil worden….
  Ik heb enkele hoeken en een vrijstaande treinbils waar ik ze op een goede plek kan plaatsen voor zowel het paard als de kleintjes.
  Voor de shets zou het ook wel handig zijn want met hun dikke vacht hebben die ook altijd meer last van jeuk bij het verharen.
  Het zou geweldig zijn dit te mogen proberen!

 28. Sinds een paar dagen staan mijn 2 dames aan huis: superleuk, maar vroeger dan gepland ivm een nare blessure van 1 van de 2. Daarom is hun pp nog een beetje behelpen: zo’n gave schuurplek zou dan natuurlijk wel een mooie verrijking zijn! Dat aanleggen van paaltjes en lint enzo vinden ze denk ik toch minder boeiend ;)

 29. Goedemorgen, heel graag zou ik de schuurpads winnen, omdat ik bezig ben een paddock paradise aan te leggen en er eind juni nog een merrie met veulen bij komen. Zo wil ik het aantal schuurplekken vermeerderen. Nu gebruik ik inderdaad bezems, maar dit ziet eruit naar waar ik al een tijd lang op zoek naar ben. !!

 30. Heel graag. Mijn matten scheuren en bezem haren gaan plat liggen en zowel de paarden als hangbuik zwijntje maken er graag gebruik van
  Ik heb 3 bielzen tegen elkaar als krabpaal waar ze mooi op zouden passen.

 31. Wow dit zou wat zijn voor onze groep van 3 en kwart ( is de mini )
  We hebben sinds een maandje een weide en zijn nog volop aan t bedenken wat we met de paddock kunnen en willen ..
  Een veilige schuurplek is onze eerste wens, en dan is deze schratch all wel perfect

 32. Ik zou dit super graag willen winnen voor mijn nieuwe stal. Sinds 3 dagen ben ik met mijn paardje verhuisd naar een zorgboerderij en paddock paradise. Op de paddock paradise staan voornamelijk coach paarden. Zij verdienen zeker deze heerlijke schuurpads 🤩

 33. Jaaa deze functionele schuurpads zou ik graag Anita cadeau willen geven als dank voor onze fantastische locatie die nu helemaal aangepast is voor alle 6 paarden tot een Top paddock paradise met Super tracks en slimme wijze van beperkt hooi voeren! Uiteraard mogen deze schuur pads van Hoofwear daar niet aan ontbreken ❤️

 34. Wat een leuke initiatief 🥰
  Ik of eigenlijk wij ( namens de ponies en paarden) loten we ook graag mee voor onze paarden/pony rusthuis
  Hier staan veel pony’s en paarden van hun oude dag te genieten en ook een aantal geblesseerde paardjes die wel wat extra’s zouden willen hebben bij hun welverdiende pensioen
  Dus hier maken we er niet een maar zeker 25 paaardjes blij mee

 35. Wat een leuke winactie. Al mijn paardjes op ons paddock paradise zouden dit geweldig vinden. Vooral mijn nieuwste aanwinst houdt erg van kriebelen. Ze gaat er uitgebreid voor staan. Het zou voor haar, en de rest, maar ook vooral voor mijn armen/ handen fijn zijn als ze zelf kunnen kriebelen en schuren wanneer het hun uitkomt.

 36. Ha, ideaal voor onze kudde van 5!
  Hopelijk is het daarmee gedaan met tegen ons aan te komen schuren. 😉
  Deze schuurpads zullen goed van pas komen om de kriebels bij de paarden tegen te gaan.

 37. Ik wil graag meedoen met de verloting. De borstels zou ik met liefde schenken aan de pensionstal waar mijn Harlingers van 24 jaar staat. Samen met nog 23 anderen worden ze dag en nacht op een zo natuurlijk als mogelijke manier verzorgd door 2 kanjers. De meeste paarden/pony’s zijn al op leeftijd en mogen daar goed verzorgd oud worden. De “oudje” die niet goed meer verharen zullen wegblijven zijn met de borstels.

  Karin

 38. wat een mooi iets, het zou wel iets zijn voor boris onze shet, hij komt altijd moeilijk door zijn vacht heen, wij doen elke keer ons best om zijn haar eraf te borstelen, maar met dit zou hij het overdag zelf kunnen doen. Ik denk aan de deur opening

 39. Zou super zijn voor mijn mini shet en oma haflinger die altijd een dikke vacht heeft kan ze veilig schuren in haar deurpost

 40. Mooie schuurpads! Doe graag mee aan de actie voor de paarden op het rusthuis die lekker willen schuren, zonder hun manen en staart te verliezen

  1. Voor onze shet Pol, hij schuurt alle bezems idd stuk. Hij woont in een PP dus zijn vrienden kunnen er dan ook gezellig gebruik van maken.

 41. In oktober ben ik gestart met een eigen minipension”stal” voor 7 paarden. We bouwen het helemaal opnieuw op; er stond nog geen paal. Ondertussen hebben we meerdere kleine weitjes, een paddock, schuilstal, meerdere voerplekken, een mineralenbar en binnenkort wordt de track gedraineerd. Een schuurplek dmv bielzen en deze borstels zou echt een mooie toevoeging zijn op onze track!

 42. Dit zou echt heel erg leuk zijn om in ons paarden rusthuis uit te proberen!
  We hebben van alles hangen maar eigenlijk gaat alles wel stuk🙈
  Veel van onze paardjes zouden hier blij van worden dus ik doe graag voor ze mee!

 43. Wat gaaf! De tijd van muggen en dus van jeuk is weer begonnen… Ik zou deze schuur pads graag cadeau doen aan mijn knappe pony’s. We hebben nu een bezem en een hardere pad hangen, maar dit is nog niet ideaal. Ben erg benieuwd naar deze pads.

 44. 18 juni krijgen we de sleutel van onze nieuwe boerderij waar we een paddock paradise gaan aanleggen. Deze schuurpads wil ik graag aan de schuilstal wand monteren zodat mijn PRE hier lekker aan kan schuren zodat zijn lange manen blijven behouden.

 45. Deze schuurpads zouden zeker en vast goed bevonden worden door onze kudde, waaronder 1 zomereczemer.
  Helaas zijn al wat andere materialen die we vroeger voorzien hadden om aan te schuren aan vervanging toe. Dit zou de kers op de taart zijn om onze nieuwe PP verder te verfraaien en te voorzien van een broodnodig onderdeel van het paardenwelzijn. Hun snoeten zijn soms goud waard trouwens als we ze zelf eens krabben. Daarvoor doe je t toch gewoon!

 46. Hoewel onze Bentley en Maybach met vriendjes in de weide staan is het heerlijk om niemand nodig te hebben om op die moeilijke plekjes te krabben! Niet alleen een heel handig en duurzaam product maar vooral ook mooi! Zou heel mooi staan bij de paal bij de schuilstal.
  Leuke actie! Fijne dag vandaag!

 47. Japie onze minishet leeft met 3 andere paarden op onze paddock paradise aan huis. Hij is zo klein (80 cm) dat onze grote paarden hem nooit kroelen. Hij heeft wel een shettenvriendinnetje die hem af en toe bij gratie gods kriebelt maar omdat hij licht zomereczeem heeft wil hij het liefst de hele dag kroelen en daar bedankt ze voor. De scratchpads zouden voor hem perfect zijn.

 48. Ik heb 2 coachpony’s, Dirkske en Oscar, die bij mij thuis staan op een kleine paddock Paradise
  Daarnaast ga ik bijna dagelijks met hen op wandel naar hun wei, &,( km verder in de straat.
  dirkske en Oscar hebben nu een borstel die ophangt om zich te schuren en genieten daar duidelijk van, dus ik gun ze graag een goed en veilig systeem om dat te blijven doen. En mooie beloning na een coachsessie !!

 49. Ja dat lijkt me fantastische voor onze paarden en pony’s ! Lekker schuren en schurken tegen deze robuuste ScratchnAll schuurpads!
  En wat een leuke kleurtjes! Ik zou er een mooi totempaal van maken voor de paarden om het vuil en haar uit hun vacht en staart te schuren.
  Nu Ff duimen!🍀🐴

 50. deze heb ik nog niet gezien lijkt me erg handig makkelijk vast te maken en dat ze lang meegaan is het belangrijkste deze gun ik mijn paarden graag

 51. Deze schuurpads zouden fantastisch zijn op onze paddock paradise! Uit nood hebben we nu een bezem op een paal geschroefd, maar inderdaad, ideaal kan ik het niet noemen en duurzaam allerminst.

  Wij, maar vooral de pony’s en paarden, zouden heel blij zijn van een set goede, veilige en duurzame schuurpads op de track! 😁

  1. Daar spreek ik nu al lang over. Iets voor de paarden om te schuren om, vooral in de winter, de modder van hun vacht te wrijven. Onze paarden hebben altijd vrije in- en uitloop. Dus ook als het veel regent en er modder ontstaat in de weide of op de zandpiste. Top idee jullie schuurpads.

  2. Hier hebben wij inderdaad op gewacht!
   Fijn dat de paarden nu veilig kunnen schuren.
   We hebben een paar goede plekken om deze ScratchnAll schuurpads te monteren.
   En schuren maar… .

 52. Ik doe heel graag mee voor mijn trekpaarden, ik zou ze op een paal monteren. Nu maar duimen💕

  1. Dit zou fantastisch zijn om te plaatsen in de nieuwe schuilstal voor Ted. Sinds een paar maanden mijn eigen paard. Hij staat overdag samen met een Shetlander en een geitje echter kunnen ze elkaar niet goed kriebelen zoals ze dat zouden willen.

   Dan zou dit de meest ideale oplossing zijn voor zowel Ted als Belle en niet te vergeten ons Hanneke, de geit

 53. Dit zou een mooi hulpmiddel zijn voor mijn paarden. Voor de één om lekker tegen aan te schuren om de wintervacht en losse haren kwijt te raken. Voor de ander tegen zomerkriebels vanwege de vliegjes en zomereczeem. Ik zou ze plaatsen in de schuilstal die is stevige en kan wel tegen het ruigere werk.

  1. Ik doe ook mee! Ik heb mijn oudere merrie net in een nieuwe kudde op een pp gezet. Ze is alleen zon knuffelkont en vind dat de andere paarden te weinig met haar kroelen. Als gevolg moet ik elke keer dat ik kom die tijd maar inhalen door uren met haar te kroelen.
   Ik zou ze aan een stevige paal maken, en kijken of ik ook een paal horizontaal zou kunnen bevestigen, zodat ze hun rug of buik ook lekker kunnen schuren

  2. Deze zouden een uitkomst zijn voor onze stal waar de haflinger met zomereczeem en de 2 ijslanders met heel veel haar maar wat dankbaar voor zullen zijn! Nu gebruiken ze het liefst scherpe randjes waar ze tegenaan schuren.

 54. Dat lijken me ideale matten voor mijn kudde, we zijn bezig om ons plekje om te zetten naar een paardvriendelijker plekje (pp) met ook een plek om lekker te schuren en van die losse haren af te komen
  Ik wil achter in onze paddock een plek maken met verschillende hoogtes waar ze lekker kunnen schuren, bezems waren hier nog niet z’n succes dus heel erg benieuwd naar deze matten!!

  Hoefjes van onze kudde 🍀🦄

  1. We zijn bezig met een mooie Paddock Paradise aan het realiseren. Inmiddels staan de paarden er al, maar moet er 1 en ander nog verder worden gerealiseerd. Een plek waar er heerlijk kan worden geschuurd is al bedacht. De plek en paal zijn er al, maar het lastige is wat voor materiaal is het meest geschikt. De paarden maken nu al wel gebruik van de kale paal. Maar dit is niet prettig en ideaal. Daarnaast doet mijn stalgenoot met coaching en merken we allebei dat de coach paarden het erg prettig vinden als ze na een coach sessie kunnen ‘uitschuren’. Met het duidelijk geschreven artikel kom ik al een heel eind wat betreft materiaalkeuze. Ik zou graag kans maken scratchnall schuurpads om zo zelf te ervaren hoe prettig dit is voor de paarden en een meerwaarde voor onze Paddock Paradise.

 55. Jaa super graag! In ons Shetlander paradijsje kunnen we deze mooie schuurpads nog heel goed gebruiken! Er is al een favo schuurpaal van onze kleine vriendjes, dus dan zouden we daar een stevigere in kunnen zetten. Daar zouden ze vast erg blij mee zijn!

  1. Hallo, Ik ben Mary Kate, een Tinker en ik heb een vriendinnetje, dat is Coco, zij is een Schetlander.
   Ik heb gehoord dat we mee mogen doen om, naar mijn idee, een heerlijke krab en schuurplek te krijgen.
   Nu doen wij dit tegen een boom of de hoek van de stal, waar bezems hangen, echter die vinden wij niet ze fijn..
   Dus bij deze….
   We houden onze hoeven gekruist en hopen binnenkort kennis te kunnen maken met deze bijzondere krab en schuurbezempjes.
   Hartelijke groet, ook namens Coco,
   Mary Kate.

 56. Wauw Wat een mooie matten! dit zouden we goed kunnen gebruiken. Ik zou hem monteren aan een dikke biels die we diep in de grond hebben gezet. Ze houden van kriebelen maar doen dat nu aan dingen die daar niet zo geschikt voor zijn. . Dit zou dus goed van pas komen!

 57. Dat klinkt goed! Wij hebben een kudde van 8 ponys /paarden en zijn wel bezig geweest met het idee van een fijne schuurplek. Ze hebben een paar bomen en de schuilplekken die ze nu gebruiken, maar dat is niet echt prettig.. Bij het afdak hebben we vorig jaar een mat gemonteerd, maar ze gebruiken deze niet echt. Het lijkt niet fijn dat deze aan de zijkant zit en niet het goede materiaal. Ik zou heel graag deze proberen. Ze willen wel heel graag ergens schuren dus het zou super zijn een fijne plek te maken!

 58. Ik ben zelf een professionele krabbelaar, maar ik zou het graag wat minder druk hebben met deze fulltime baan….we hebben een geschikte boom om de pads aan te bevestigen. Daar kunnen de koetjes en de paarden zichzelf gaat krabbelen.

 59. Voor mijn lieve Hegri,mijn 30 jarige IJslanderruin die al 21 jaar mijn maatje is.
  Hij heeft licht zomereczeem en zal zeker dankbaar gebruik gaan maken van de schuurpads gemonteerd op een mooie biels in de wei!🐴

 60. Precies wat ik zoek voor mijn paarden! Bedankt voor het delen van deze nuttige informatie :)
  Ik hoop te winnen omdat ik mijn paarden bergen schurkenstaat toewens!

 61. Wat goed!!! Mooi ontwikkelt ‘krab- en schuur systeem’! En stiekem ook erg leuk al die vrolijke kleurtjes. Bij ons op de zorgboerderij in noord Brabant wordt er regelmatig op los geschuurd door onze kudde van zes paarden. Van onze Noriker ruin van 2 jaar tot één van onze mini paardjes Winnetou van 7 jaar oud. Allemaal hebben ze echt de behoefte om lekker te schuren en ook te krabbelen bij elkaar. Prachtig om te zien; vooral ook voor de kinderen en jongeren die bij ons komen voor individuele (en groeps) begeleiding. Van de kudde leren zij kijken naar hoe fijn en veilig een groep kan zijn…..!
  Graag zouden wij dan ook kans willen maken op dit mooie systeem! Nu duimen maar….. 😉 Warme groetjes Esther Klijn van Zorgboederij Equus en Ego.

 62. Ik doe héél graag mee voor de fantastische paddockparadise waar mijn Pretlander helemaal een blij ei is🤩Mijn pony zit iedere winter dik in de vacht en ze kunnen precies zien waar ze geweest is nu ze haar winterjas voor n zomerjas ruilt🙈 De PP eigenaren zijn zulke harde werkers voor alle paarden dat ik ze deze heel graag gun! Ok Joyce Keuter op 1 voorwaarde: de roze zijn eigenlijk knetterleuk🎉
  Kadootje van Rosa & ik voor de hele groep 🎁

 63. Ik zou super graag deze Pads winnen voor op de Paddock Paradise waar mijn paardje sinds kort staat. De mensen hebben er zo iets moois van gemaakt en mijn lieverd leeft er helemaal weer op. Het zou super leuk zijn om iets terug te kunnen doen voor hen en de leuke kudde! Er zullen veel paardjes dankbaar zijn met een lekker plekje om veilig te schuren 😍

 64. Ik zou ze graag willen winnen voor onze koudbloeden kudde. En aan de muur van de schuilstal favoriete plekje bevestigen hangt nu een bezem.

 65. Ik heb twee paarden geadopteerd. Een oudje van 24 en een gehandicapte van 4. De oude weide ben ik nu stapje voor stapje in een paddock paradise aan het veranderen en in het plan staat ook een staande biels met “iets” er aan vastgemaakt waar ze lekker kunnen schurken. Dat zou ideaal een schuurpad zijn!!

 66. Beste, ik zou graag deze borstels winnen zodat ik een schuurplek kan aanbieden aan mijn pony’s omdat ik zie dat ze er nood aan hebben en dit op een veilige plaats en de borstels zijn van een zacht materiaal wat ideaal is want nu schuren ze overal tegen waar ze maar kunnen met als risico op kleine wondjes en materiaal dat los of scheef komt te staan van hun gewicht ertegen. Zeker de shetkandertjes vinden het leuk naar ons toe te komen om hen te krabben op hun favoriete plekjes, zelfbediening zou leuk zijn met de borstels. Ik zou deze bevestigen op een paal aan de stal misschien dat er nog eentje gaat eten en schuren tegelijk.

 67. Dit zou perfect zijn voor onze nieuwe huisvesting, volgens het PP-principe. Het gaat om een Belgisch trekpaard en een grote tinker. Dus veel billen, veel manen en heel veel potentieel jeukoppervlak. We zouden dit heel graag willen uitproberen, hoe schuurproef ScratchnAll schuurpads zijn. Ik heb er alle vertrouwen in, dat dat moet lukken.

 68. Wat ziet dit eruit als De uitvinding voor mijn pony. Alles wat ze tegenkomt wordt als schuurpaal gebruikt, zelfs de onderkant van de ijzeren voerbak van de grote. Dit met gevolg van veel plekjes en korsten. Ook al regelmatig bezems opgehangen, maar zoals jullie zelf al vertelden werkt dan niet of niet lang. Ik zou deze schuurpads graag eens willen proberen.

 69. Graag zou ik meedoen met deze winactie voor mijn pony’s. We hebben een haflinger die erg jeuk heeft nu de zomer gaat beginnen en dus haar manen worden ingekort omdat ze onder de voerbak schuurt!! En ook voor onze shetlander die door zijn dikke winterjas ook jeuk krijgt net onder zijn manenkam. Om grote schuur plekken te voorkomen lijkt t me heel nuttig en diervriendelijk om deze schuurpads te winnen!!🍀🍀🐴

 70. Onze pony Sion schuurt zich nu aan de weidetent en heeft ook al 2 los staande weidepalen afgebroken. De schors van de boom was zo ruw dat hij zich openhaalde, dus die hebben we toch maar afgezet met lint. Een echt goede oplossing is dus heel welkom! De pads kunnen dan mooi aan één van de staanders van de deze zomer te bouwen schuilstal bevestigd worden ☺️

 71. Ik zou deze schuurpads super graag willen winnen voor in de wei. Daar hebben we nu nog geen schuurplek en dat missen ze echt.

 72. Wat een prachtig product. Ik zou deze graag willen winnen voor mijn paarden Delicado (PRE) en Glennys (Welsh). Vooral Glennys is in de zomerperiode wat jeukerig en ze schuurt zich vaak aan het hek. Hierdoor beschadigen haar manen en staart soms iets. Nu was ik van het weekend bij een paddock paradise en daar hadden ze soort borstels hangen.
  Dat leek mij een mooie oplossing om dit in de uitloop van mijn paarden te plaatsen. De vorm van de scratchnall schuurpads vind ik helemaal fantasitsch en is in onze uitloop goed te bevestigen.

 73. Wauw, klinkt echt super! Zo hier heel welkom zijn nu de nieuwe kapschuur voor de paarden af is en ze direct in gebruik genomen kunnen worden! :-) fijn voor ons, maar nog fijner voor de paardjes! Leuke verrijking voor de PP. In aanbouw.

  1. Dit zou echt iets zijn voor bij ons op de wei. Mijn paard heeft vaak jeuk en kriebels, ze is heel gevoelig voor insecten beten. Nu kriebelen wij haar vaak maar het zou natuurlijk geweldig zijn als ze altijd de mogelijkheid heeft om de schuren tegen allerlei kriebels. En deze schuurpads zien er fantastisch uit!

   1. Voor onze grote🐴🐴🦄🐴-familie op Paddock Paradise Almere. En misschien kunnen we ze zelf ook gebruiken na een poetsbeurt van paard met wintervacht…

Leave a Comment