pro horse magnesium olie review

Review Pro Horse Magnesium olie

In Advertorial, Natuurlijke gezondheid paard, Reviews paardenspullen by Linda Lebesque1 Comment

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat de toevoer van voldoende magnesium een essentiële rol speelt in het lichaam van mens en dier. Zo ook bij paarden. Ruwvoer alleen voorziet meestal niet in de magnesiumbehoefte van een paard. Het toedienen van extra magnesium kan allerlei gezondheidsvoordelen opleveren voor je paard. Nieuw is het toedienen van magnesium via olie. Voor Pro Horse testte ik hun magnesiumolie op mijn paarden.

Eerst wat algemene kennis. Magnesium zorgt onder andere voor spierontspanning, botopbouw en goed functioneren van de zenuwbanen. Het promoot kracht, uithoudingsvermogen en zorgt voor een kortere herstelfase in de spierweefsels. Magnesiumtekort uit zich onder andere in de volgende signalen: gespannen spieren, een gevoelige rug, spiertrillingen, moeite met ontspannen, angstig en onrustig zijn, agressie tegen borstelen en aanraken, nervositeit en jeuk en eczeem.

Magnesium toedienen via de huid

Diverse onderzoeken bij mens en dier geven aan dat magnesium via de huid het beste wordt opgenomen. Daarnaast geeft toediening via de huid geen onnodige belasting op het spijsverteringskanaal, kun je probleemzones gerichter behandelen en heb je geen gedoe meer met kieskeurige eters. De magnesiumolie van Pro Horse komt uit de Zechstein bron uit Groningen.

Hoe te gebruiken?

De Pro Horse Puur Magnesium olie spray je bij voorkeur na de training op een warme huid en masseer je het in. Als je paard niet veel gewassen wordt en veel buiten staat, is het raadzaam om onder de oksels of liezen te sprayen. Pro Horse adviseert bij een sportpaard van 500 kilo een dosering van 30 tot 50 milliliter. Bij een recreatiepaard kan de dosering verlaagd worden.

Review Pro Horse Puur Magnesium Olie

Ik ben bekend met de voordelen van het toedienen van magnesium, vooral Lucky heeft hier baat bij. Ik deed dit voornamelijk via het voer en vond het leuk om ook olie te proberen. Ik heb het getest op Lucky, Bliss en Smurf en voornamelijk gekeken naar gebruiksgemak en ervaring. Vooral bij Lucky heb ik gezien dat enkele symptomen van magnesiumtekort verminderden. Hij werd duidelijk minder kribbig, zeker met poetsen en aansingelen. Dit kan waarschijnlijk niet helemaal toegeschreven worden aan de olie, ook een andere manier van trainen heeft hierop invloed gehad. Bij de andere paarden heb ik geen duidelijke verschillen gezien, maar ook geen duidelijke signalen van een tekort.

pro horse magnesium olie reviewAls wetenschappelijk bewezen is dat magnesium beter wordt opgenomen via de huid, dan vind ik dat waardevol. Wel vind ik olie voor mijn manier van paarden houden veel minder praktisch in gebruik. De olie blijft plakken aan hun nu nog vrij dikke vacht, wat ook de bedoeling is zodat het goed wordt opgenomen, maar er blijft ook zand aan plakken.

Omdat ik onder de oksels spray  – hallo ongewassen natuurpaarden ;) – is het dan net weer niet praktisch met aansingelen. Magnesium toedienen via het voer past beter in mijn dagelijkse paardenroutine. Voeren die ik toch al, en wat dat betreft ben ik echt wel een beetje lui.

Ik denk dat dit product meer geschikt is voor mensen die hun paarden onder de deken hebben of scheren en intensiever en meer sportgericht trainen. Als je je paard voor of na elke training toch al uitgebreid poetst of afsponst, dan is olie aanbrengen natuurlijk geen moeite. Of natuurlijk recreatieruiters die graag en veel tutten met hun paarden en echt van de crèmepjes en spulletjes zijn. Verder is dit product natuurlijk wel erg handig als je paard geen magnesium door het voer wil eten.

Wil je meer weten over deze olie? Kijk dan op de site van Pro Horse.

Verder lezen

Leave a Comment